Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

ПП&ДБ не може да спечели срещу Пеевски&Борисов

ПП&ДБ води на ГЕРБ/СДС с половин процент, съобщи „Маркет линкс“. И? Задържаха бизнесмена Велико Желев, който първо беше сочен като „партия“ с Делян Пеевски и Бойко Борисов, след това с Николай Копринков („Афера“ първа посочи тази връзка) и пропрезидентската бизнес мрежа.

Схемата с „Водстрой 98“ отвежда към Пеевски, но „Хидрострой“ е друга бира – там много партньори държат проценти. Всички партньори играят срещу ПП&ДБ.

Партньорите в „Хидрострой“ работят срещу Даниел Лорер, водач на кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ в Трети МИР-Варна.

Задържането на Велико Желев има проекция и за парламентарните избори в Трети МИР-Варна. Той се изтегли от кампанията на „Български възход“, но водачът на листата на ПП&ДБ Даниел Лорер разчиташе на финансова подкрепа, за да спечели вота в морската столица.

Това беше неприемливо не само за Бойко Борисов, но и за партньорите на Велико Желев, които скочиха срещу Даниел Лорер, след като се опита да блокира техни бизнес проекти чрез Областна управа.

Велико Желев се дръпна от предизборната кампания на „Български възход“ и даде знак – „Не съм в играта“, но не можеше да откаже на шефовете на ПП дискретна подкрепа.

Босовете срещу ПП&ДБ обаче го превърнаха със задържането в жокер в Раздаването срещу „карето“ Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и Христо Иванов.

Велико Желев се заигра с шефовете на „Продължаваме промяната“ след атаката на Бойко Рашков срещу Бойко Борисов за магистрала „Хемус“.

И сега получава Ресто от Делян Пеевски и Бойко Борисов. Пеевски наистина играе брилянтно – акцията не го вкара в медийната цака.

ПП&ДБ не може да спечели срещу Пеевски&Борисов и партньорите на Велико Желев, които играят срещу „карето“.-

Задържането на Велико Желев блокира предизборната кампания на ПП&ДБ, а Бойко Борисов пълни зали, които го аплодират. И не коментира акцията срещу „Вичо Касичката“.

Менков Менков, адвокат на Бойко Борисов, обаче защитава и Велико Желев. Двойна игра. Вадим те от кампанията, знаеш как е – но ще те извадим и от „принудата“, е посланието.

Защо тогава не се договориха зад кулисите – нали Велико Желев не е в кампанията на „Български възход“ и така спира партията на ген. Стефан Янев, който играе за премиер, за парламента?

Не става зад кулисите – задържането на Велико Желев пренареди медийния дневен ред в кампанията, Владислав Горанов по „Магнитски“ вече не е във фокуса.

Което работи за предизборната кампания на Бойко Борисов. Ако не беше „Афера“, която посочва връзката на „Вичо Касичката“ с „Боко Тиквата“.

Медийният мейнстрийм обаче обслужва играта на Пеевски&Борисов. И никой не осветява периода, в който Велико Желев се „отчиташе“ на Делян Пеевски.

Пеевски&Борисов разиграват партия бридж зад кулисите със задържането на Велико Желев, докато пред публиката играят покер с вдигане на залозите.

Борисов е готов да поеме медийните атаки, докато Пеевски зад кулисите пренарежда властовия Пасианс.

Тандемът се връща на власт и задържането на Велико Желев е знак към западните босове – сменяме играта, всичко ще е по вашите правила – никаква корупциия и прочие.

Американците нямат друг ход. Бойко Борисов и Делян Пеевски са реални властови фактори, които приеха играта на американците – да дърпат конците зад кулисите.

Отпред ще бъдат Даниел Митов, който уреди подкрепата на американците в кампанията за Бойко Борисов, и Филиз Хюсменова, която ще е европейският вектор на ДПС-Доган-Пеевски.

bgsniper.com