Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Доц. д-р Медиха Хамза: За учителите и образованието – с респект и уважение!

Учител е дума, която има дълбоко съдържание за българския народ и народопсихология от столетия наред. Уважението към учителската професия трябва да е норма за всички – от деца и родители до политици. Ние, родителите, поверяваме децата си на учителите, за да ги учат на четмо и писмо и да ги развиват.

Образованието е основен стълб и приоритет в развитието на всяко едно отговорно държавническо поведение.

Недопустимо е да има изказвания, като (цитирам): „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки и както имахме 10 години такъв период, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да трябва да навлизат нови кадри.“ (Асен Василев, 15 февруари 2023 г. в предаването „Лице в лице“ на БТВ)

Учителите в България са както жени, така и мъже. Питам се, за кои от тях става дума за скъсани чорапогащници? Къде е уважението към нашите учители, които са ни учили – за какви скъсани чорапогащници става дума? Как с такива изказвания помагаме за възпитанието на младото поколение?

„Нормално било да нямаме нормални учители“…

Обида към толкова много учители, които са ме учили мен, моите деца и всички нас.

Ако е нормално да нямаме нормални учители, то това значи ли, че ние техните възпитаници сме ненормални?

Няма как да приема такова отношение към учителската професия! След 29 години в образователната система като преподавател във висше учебно заведение, зная че трябва да даваш на хората, които обучаваш. Зная, че има проблеми в образователната система, но те не могат да се използват за унижаване на българският учител, а да бъдат решавани.

Нашите учители, даже и с по-ниските си заплати, винаги са били горди хора и никой няма право на такова отношение!

Нашите учители и през най-големите кризи са до децата ни и са на работните си места.

България има нужда от своите учители и е безумие да ги изгоним и тях от България и да си внасяме учители.

С уважение и респект към моите учители и преподаватели в Техническия университет – Варна! За знанията, които са ми дали и за пътищата на развитие, които са ми показали!

Доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидат на СДС преференция 106 за народен представител в коалицията ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван университетски преподавател с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни публикации и доклади пред реномирани конференции, както и на учебни ръководства и пособия.

Два мандата е общински съветник от СДС в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е председател на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“.

Има две деца.

dnesplus.bg