Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Славена Точева работила, като хостеса в нощен клуб във Варна! Е,и?!

Равноправието между мъже и жени в България е само на книга. Реално съществува скрита дискриминация, която се проявява в деленето на професиите на мъжки и женски и определянето на дадена професия, която практикуват жени, като срамна и непрестижна.

Такъв е случаят със Славена Точева – кандидат за народен представител от Варна. Колегите от Капитал не спряха да внушават,че тя е работила, като хостеса и видите ли се издигнала до депутат. Внушението на хората на Прокопиев е, че хостеса е срамна професия и Славена Точева едва ли не, няма право да стане народен представител. Да припомня, че бившият председател на Народното събрание, академик Благовест Сендов е работил, като метач, а Стефан Савов се е трудил в строителството. Но те са мъже и за еснафските мозъци от Капитал няма нищо срамно какво са работили, докато Точева е жена и трябва да се срамува, че е посрещала и настанявала хора в нощен клуб?!

Капиталци, вместо да насаждат сексизъм – да си припомнят думите на техния гуру Иван Костов, че предпочита да работи с жени в политиката, защото за разлика от мъжете не пият, не играят хазарт и са много по-отговорни и надеждни.

Иво Югов

barometar.net