Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних влезе в полемика с граждани заради бараките на Златни пясъци

Кметът на Варна, Иван Портних отново повдигна темата за „златните“ бараки на Златни пясъци и призова министърът на туризма да отмени схемата за павилионите, която според него е със съмнителна законосъобразност. Според Портних сезонът наближава и в момента над 300 грозни бараки закриват гледката към морето, превзели са тротоари и пешеходни алеи.

Публикацията на кмета предизвика разнопосочни реакции и той влезе в полемика с граждани във фейсбук:

Жана Едрева: Бараките са много са грозни и трябва да бъдат премахнати.Недопустимо е в курорт като Златни пясъци ,да съществуват такива обекти.

Марина Славкова пита кмета: А за преместваемите обекти на пристанището нещо дали можем да чуем? Те дали не са също с бетонна основа и незаконни? Или за златните може общината да се изкаже, но за пристанището не може. Двойните стандарти пречат на предизборната кампания, да знаете.

Иван Портних: Преместваемите обекти не са на общината, а на държавата.

Дарина Янкова: Г-н Портних, над 10 години Ваши министри бяха на този пост, а бараките са там повече от 15 години, сега ли се сетихте, че стоят грозно и няма място за пешеходците?

Иван Портних: Дарина Янкова Опорката е ясна, изтече им разрешителното преди две години и още тогава сме реагирали. Промяната явно ги пази. Да ги оставим ли предлагате?
Сийка Славова: Просто престанете със шестмесечното управление на Промяната да си миете ръцете за всичко, което не сте свършили 12 години.

Иван Портних: И Вашата опорка е ясна, изтече им разрешителното преди две години и още тогава сме реагирали. Две години нищо!!! Да Ви имам промяната! Промяната явно ги пази. Да ги оставим ли бараките предлагате?

barometar.net