Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Кой ще защити Хауърд Стърн, че го изгонили от пресконференция?

Изгонването на Флора Стратиева и Николай Караколев от пресконференция не е прецедент в журналистиката. Най-.добрият радиоводещ в света Хауърд Стърн е гонен десетки пъти, заради провокативните въпроси, които задава, но нямам спомен да се е оплаквал или някой интелектуалец да го е защитил. Стърн е наясно, че поведението и въпросите му изкарват от нерви политици и знаменитости и не прави драма, че е изгонен от пресконференция. Така че няма нужда от всенародна подкрепа за Стратиева и особено за Караколев, който е възприел провокативен стил на работа и си носи последствията от него.
Убеден съм, че ако има повече репортери, като него, които провокират политиците ни има шанс да ги измъкнат от блатото на зализаните интервюта и втръснали тези. Караколев е необходим – не знам дали е неизбежен, но е необходим, за да държи на тръни политиците ни, потънали в самодоволство. Достатъчно ми е да видя стреснатата физиономия на Асен Василев, за да разбера, че Караколев е постигнал целта си – извадил е юпито от зоната му на комфорт, където всичко е розово /буквално и преносно/.

А на родните журналисти препоръчвам да гледат интервюто на Хауърд Стърн с Брус Спрингстийн, за да видят какво значи да си майстор в занаята. И след като го гледат да се запитат: „Трябва ли да продължавам да задавам идиотски въпроси?“ и „Дали не мога да науча нущо от Стърн?“

Иво Югов

barometar.net