Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.02.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Последният мохикан, отлъчен от Холивуд заради това, че е републиканец

„Не се страхувам от вас и ви почвам!“ – така големият американски актьор Джеймс Уудс се обърна към президента Джо Байдън и Демократическата партия след като се разбра, че те са натискали предишното ръководство на „Туитър“ да го цензурира, а онези послушно са изпълнявали. Уудс е буквално единственото голямо холивудско име, което открито критикува властта в САЩ. А сега новият собственик на „Туитър“ Илон Мъск разкри как екипът на Байдън и партията му са искали Джеймс да бъде заглушаван като в някаква тоталитарна диктатура.

„От шест години съм мишена на тези хора. Те унищожиха кариерата ми, унищожиха и вярата ми в моята страна. Страната, която семейството ми е защитавало още от Американската революция. Правителството на САЩ директно е наредило на частна социална мрежа да ме цензурира. Да вземе свободното ми слово и да го хвърли в канавката. Но сега те трябва да се страхуват от един американец, който не се бои от тях. Тези корумпирани, гнусни вредители ще си го получат. Джо Байдън и всички плъхове, които работят за Националния комитет на Демократическата партия, смазали моята реч – искам да ви кажа, че идвам за вас!“, с тази експлозивна реч Уудс се включи в най-гледаното американско политическо предаване при Тъкър Карлсън във „Фокс“ и обеща да съди политиците, отговорни за цензурата.

На 75 години Джеймс Уудс е в топ форма и редовно влиза в заглавията с острата си критика срещу Демократическата партия и ляволибералната идеологическа диктатура в Холивуд. Заради откритата му и артикулирана позиция срещу авторитарната културна хегемония на американските леви, той е смятан за един от последните бунтари в американското кино. Множество прогресивни активисти водят системна кампания по очерняне и демонизиране на Уудс, а целта беше той да бъде окончателно забранен от основната си платформа – социалната мрежа „Туитър“, където има близо три милиона последователи. Сега Илон Мъск дава надежда за връщане на свободното слово в тази платформа, а Уудс отново е активен и твърдо решен да се разправи с властващите либерали, които сам определя като „фашисти“.

Още през 2013 година Джеймс Уудс обяви, че най-вероятно никога повече няма да бъде допуснат да работи в Холивуд заради критичната му позиция относно президентската администрация на Барак Обама. По това време Холивуд и развлекателната индустрия като цяло се бяха превърнали в нещо като храм на обожанието към Обама, отстрани приличаха на религиозен култ или секта. В този пейзаж Джеймс Уудс – един от най-образованите, интелигентни и реторически способни актьори – се очерта като трън в очите на индустрията и заживя като културен дисидент. Днес той все още получава роли в някои телевизионни продукции, но като за изпълнител от неговия калибър е подозрително как няма големи предложения за роли в престижни игрални филми.

Своеобразното изгнание на Уудс съвпадна с най-острите му критики към Обама, Хилъри Клинтън и леволибералната ориентация на шоубизнеса. Няма съмнение, че неудобните политически позиции са повлияли на кариерното му развитие. След избора на Доналд Тръмп за 45-ия президент на САЩ Уудс подкрепи някои от идеите на новата администрация и продължи да разобличава лицемерието, двойните стандарти и лъжите на пристрастните мейнстрийм медии, общественици и политици. А сега е единствената филмова звезда с открита позиция срещу Байдън и неговата администрация.

Но на този етап от живота си Уудс вече е преценил, че няма нужда да се подмазва на леволибералната конюнктура в Холивуд и очевидно е предпочел да се изразява свободно. Кариерата му говори достатъчно добре за неговите способности. Той е един от най-качествените актьори в американското кино през 80-те и 90-те години със силни централни роли в изключителни филми като „Имало едно време в Америка” на Серджо Леоне, „Видеодрум” на Дейвид Кроненбърг и “Салвадор” на Оливър Стоун.

trud.bg