Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Иван Гарелов: Исках само да й кажа – мила, обичам те!

Иван Гарелов не можа да се прости със съпругата си Донка Стамболийска заради изчезнало зарядно на телефона й. Легендарният журналист, който загуби жена си на 18 април, бил разделен с нея в последните й дни, защото тя била хоспитализирана във Военна болница. Стамболийска бе диагностицирана с рак още преди повече от година, заради който спира окончателно цигарите.

Преди това бившата водеща в националното радио пуши много, без това да вреди на мелодичния й глас, който поколение слушатели познават. През лятото онколозите не се решили да оперират тумора в белия й дроб, защото било твърде опасно, но Стамболийска преминала през химио, лъче и имунно терапии. Белият дроб обаче бил безвъзвратно увреден и започнало възпаление, което лекарите във Военна болница се опитвали да овладеят.

„Преместиха я в интензивна терапия. Посещенията не бяха позволени. Чувахме се по телефона — накратко, за най-важното… После й откриха и ковид. Изолираха я в кабина. Загуби се зарядното й. Часове прекарах пред отделението, като се молех да й внесат ново зарядно за телефона, за да се чуем. После цяла вечер звъних, но тя не отговаряше. Сутринта бях при началника на клиниката. Вечерта се наложило да я интубират, за да бъде на командно дишане. Затова не ми отговаряла. Ще чакаме резултата от интубацията. Не чаках дълго. Още докато се връщах у дома, ми позвъниха, че Донка вече е починала. Така и не можахме да се чуем за последен път. Имах да й кажа само тези думи: „Мила, обичам те!”, изплака след кончината й Гарелов.

Двамата нямат деца, въпреки дългия 46-годишен брак. Стамболийска не крие обаче, че е жертвала професионалната си кариера и приятелствата си заради любимия. Гарелов бил доста ревнив и предпочитал срещите й да се провеждат пред очите му – вкъщи. Запознават се по време на бал за деня на телевизията и радиото. „Тогава Донка беше име в радиото, но аз не я познавах. Та веднъж на годишния бал попитах нейни колеги коя е. Отвърнаха ми, че ще дойде след малко. „Кажете й, че я каня на танц“, заръчах. После действително я поканих на танц и така сложихме начало на връзката си“, спомня си той.

Заради Донка телевизионерът се развежда с първата си съпруга Василка, от която има две деца. Тя също е дългогодишна журналистка, която се влюбва в Иван. Не казва лоша дума за него и след като той се развежда. Нейна приятелки издават, че Василка се чувствала виновна заради своя забежка с известен фотограф, за която Мистър Панорама разбрал по време на брака им. Той също е ценител на женската хубост, но до последно съпруга №1 виняла себе си за развода. За разлика от мъжа си тя винаги е пишела за женски теми, като последователно работи в „Жената днес“, „Лада“ и „Вестник за жената“.

Версията на Гарелов за раздялата им обаче е друга: „Просто се влюбих. Когато казах на първата си съпруга, че обичам друга, тя не ми направи дори и скандал. Настоящата и бившата ми жена не са приятелки“, признава той в интервю преди години.

Василка почина през 2022 година, няколко месеца след това си отиде и синът им Стефан, който носеше името на бащата на Иван Гарелов. Сега най-близкият човек до Мистър Панорама е щерката Калина, която е и редактор на неговите книги. Заради смъртта на Донка представянето на последната му книга “Рокендрол, шпионаж и… последен валс”, което трябваше да се състои на 20 април бе отложено, съобщава hotarena.net