Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Милена Фучеджиева: Лена и Кирил Петков не могат да стъпят на малкия пръст на Мария Габриел

Мария Габриел е официалната номинация на ГЕРБ-СДС за министър-председател. От трибуната на Народното събрание лидерът на партията Бойко Борисов обяви номинацията.

Ето и част от коментарите в интернет:

Виктор Димчев:

Еврокомисарят Мария Габриел ще е кандидат за премиер на България с мандата на ГЕРБ-СДС.

Това е една лоша новина за акад. Денков и означава, че каквото и да се случи, със сигурност Асен Василев няма да е следващия финансов министър на България.

Означава също така, че Иван Гешев няма да подава оставка, както и че все още има надежда за някакво нормално продължение за България, след революцията, експериментите, шнорхелите, перестройката и служебния диктат.

Седмица за мислене дали ни ходи на избори през лятото.

Милена Фучеджиева:

Мария Габриел е чудесен потенциален премиер. Млада, интелигентна, опитна в европейската политика, успешна, културна и с конкретен принос във финансирането на културата в Европа. И за пръв път от много време, жена-кандидат!

Новите кандидати за слава не могат да стъпят на малкия й пръст. Лена Бориславова и Кирил Петков ще останат в историята като глупаците, незаконно арестували бивш премиер с което го върнаха успешно на политическата сцена. Тази нелепа политическа двойка се сгромоляса поради самоуверената си глупост. Този арест няма да бъде забравен. Той беше поведение на хунта, което възмути и хора като мен, които не са влюбени в Борисов. Споменавам Бориславова като контрапункт на Мария Габриел. Какво е едната и какво е другата. А паралелът с Цецка Цачева е нелеп. Цачева е добър юрист (за разлика от Бориславова), но нито имаше кариерата на Габриел, нито беше избираема.

Успех на Мария Габриел!

Калина Андролова:

Кухарщината и раболепието към европейската кухарщина ще унищожи тази държава. Тъпота, тъпота, тъпота. Омръзна ми от кукли. Наистина трябва да се закрие държавата и да се открие отново. Няма оправяне. Даже когато сме на дъното, нищо смислено не предприемат освен глупави врътки с комсомолски евросекретарки. Подмазването няма да ви спаси главите. Спасението е в умните хора, не в кухите схеми. Габриел е човек, който няма никаква връзка с България, тя е показала, че личният й интерес няма общо с държавата ни оттук насетне. Да предлагаш тази жена в най-тежката възможна ситуация за премиер, означава, че не желаеш да има кабинет и ще се ходи на избори. Или още по-лошо, че желаеш да има приклекнал кабинет, трансмисия единствено на чуждия интерес.

barometar.net