Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Общинските съветници решиха: Без коли в Морската градина

Движението на автомобили в Морската градина ще бъде забранено. С 33 гласа „за“, без „против“ и 8 „въздържал се“ общинските съветници на Варна одобриха промени в Генералния план за организацията на движение, с които се забранява достъпът на коли в парка.

Ако днешното решение не бъде обжалвано, то трябва да влезе в сила в 3-дневен срок след публикуването му на интернет страницата на Общинския съвет.

Предвижда се въвеждане на забрана с пътни знаци на кръстовищата на бул. „Княз Борис I“ със сп. „Акациите“ и сп. „Делфинариума“ в посока Златни пясъци.

В Морската градина ще могат да влизат с колите си само живущи в зоната, както и хора с документ за инвалидност. Достъпът ще се осъществява въз основа на специално издадени от Община Варна пропуски със срок на валидност максимум 1 година.

Автомобилите на МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност ще имат неограничен достъп. Такъв ще имат и аварийни екипи на ВиК, Енерго-Про и др., когато работят по отстраняване на авария. Автомобили, зареждащи търговските обекти, ще могат да влизат в интервала от 05:00 часа до 08:00 часа.