Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Кремъл опроверга Пригожин за пробив в отбраната на руските войски

Руското министерство на отбраната отрече съобщенията, че украинската армия е пробила отбраната на руските войски по фронтовата линия в Южна и Източна Украйна.

„Изявленията, разпространени от отделни телеграм канали за „пробиви в отбраната“, извършени в различни части на линията на съприкосновение, не отговарят на действителността“, се казва в съобщение на министерството, разпространено в четвъртък вечер и цитирано от руската агенция „Интерфакс“, предаде Дневник.

По-рано през деня се появиха съобщения, че руските войски се изтеглят в различни части на фронта, включително, че са се отдръпнали на 2 км от позициите си в Бахмут, където сраженията се водят без прекъсване осми месец. Източници на тези съобщения бяха основно руски блогъри и собственикът на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин.

„Общата обстановка в района на специалната военна операция е овладяна“, добави руското министерство на отбраната. Води се бой за отразяване на атака на подразделение на въоръжените сили на Украйна в посока на село Малойлиновка, участват авиация и артилерия“, съобщават още военните в Москва.

Според военната сводка бойни действия се водят само в Източна Украйна – край Донецк и Лиман, докато на юг – в Запорожка и Херсонска област, в момента такива няма.