Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Животът не ти дължи нищо

Светът не е такъв, какъвто си го представяте. Светът обаче ви се представя точно такъв, какъвто си мислите, че е. Такава е силата на вярата. Майсторът на Адвайта Веданта, духовният учител Муджи говори за съвсем обикновени неща толкова просто и толкова ясно, че посланието му може да стигне до всеки.
Слушайки сърцето си, вие ще започнете да се движите в правилната посока, без дори да се замисляте дали това е правилната посока или не.
Животът не ти дължи нищо. Ако отношението ви е такова – ще сте благодарни за всичко. Какво направихте, за да заслужите 30 години наситен с кислород чист въздух? Какво сте направили, за да поддържате сърцето си да бие дори когато спите? Какво си направил, за да заслужиш нещо? А ти кой си? Ако се замислите дълбоко върху това, вече няма да страдате, а ще започнете да цените живота във всичките му проявления.
Всяка мисъл е толкова силна, колкото и вниманието, което й отделяте. Каквото и да се случи, е точно това, на което сте обърнали внимание.
Връзките не са нещо, което трябва да се поддържа на всяка цена, отношенията трябва да носят наслада. Прекаленото усилие създава напрежение. Когато си празен, когато си свободен от нуждата от връзка, нямаш нужда от одобрение, дори нямаш нужда да бъдеш обичан. Всеки иска да е до теб, когато не полагаш усилие да търсиш връзка!
Никой не иска да си свободен, дори и тези, които те обичат. Защото след като си освободен, ще бъдеш непредсказуем.
Няма велики личности. Александър Велики е само мит. Къде е неговото величие сега? Не съм срещал човек, който да пази в сърцето си спомена за Александър Велики. Но имаше един човек, който яздеше магаре, което не може да бъде забравено и след хилядолетия. Сами трябва да разберете каква е разликата между тях.
Ако една мисъл не ви интересува, тя няма власт над вас. Дори не е нужно да се отървавате от нея. Тя просто не съществува.
Светът не е такъв, какъвто си го представяте. Светът обаче ви се представя точно такъв, какъвто мислите че е. Такава е силата на вярата.
Намерете мир, който не изисква никаква практика за поддържане, защото мирът, който идва от някаква практика, ще бъде разрушен от първия стрес в живота ви.
Не се притеснявай за себе си. Всъщност Вселената ви цени твърде много, за да бъде животът ви пропилян нахалост.

spisanie8.bg