Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Световният фестивал на анимационното кино започна във Варна

Кметът Иван Портних откри 19-то издание на Световния фестивал на анимационното кино, който реализира със съдействието на фонд „Култура“ към Община Варна, Националния фонд „Култура“ и Министерството на културата.

„За Варна е чест, че за пореден път се превръща в столица на анимационното изкуство, като представя най-добрите филми и автори. Това събитие е повод да почетем отново българската анимация, която винаги е била огледало на обществения живот у нас, понякога ироничен и горчив, но винаги искрен и затова толкова ценен! Благодаря на организаторите, на участниците, на всички почитатели на рисуваното кино, които развиват този емблематичен за културния живот във Варна фестивал. Ще го подкрепяме още по-активно“, заяви кметът.

„Когато в света стане дума за българската анимация, всички си спомнят Варна. Тук продължават да се показват един от най-добрите европейски и световни анимационни филми. Това не е софийски фестивал във Варна, това е варненски фестивал във Варна“, каза художественият директор проф. Анри Кулев.

barometar.net