Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Идиоти ли правят пиара на artificial intelligence Блажко Коцев?

Творческа немощ е налегнала пиарите на кандидата за кмет на Варна, Блажко Коцев. Стига се до откровено идиотски решения – да сложиш пържена риба върху потник?! “Гениалната“ идея има за цел да се заиграе с фамилията на кмета Иван Портних. Който е измислил тази простотия спокойно може да излее олиото от пържената риба на главата си и да приключи кариерата си на пиар. Не е учудващо, че Кирчо Петков, ген.Атанасов и Блажко Коцев ядат от рибата и мляскат доволно – те не подозират как участието им в подобни идиотщини сваля до минимум шансовете на Коцев да стане кмет.

И как да стане кмет на Варна, човек управлявал ресторант под крилото на баща си? Блажко Коцев завършва бизнесадминистрация в САЩ, но вместо да остане в чужбина се прибира у дома. За да управлява семейната фирма Ахиелос – това е първата смешка в биографията му. И на врабчетата в Морската градина е ясно, че Ахилеос се менижира от баща му Рубин Коцев и Чавдар Ангелов. Но идва световната икономическа криза през 2008 г. и интересите на Блажко се насочват към управлението на семейния ресторант Хоризонт и борсова търговия. Ти да видиш! – какъв ”плавен” преход към нови върхове в мениджмънта. От управлението на Ахилеос /мнимо разбира се/ – фирма със 7 собствени кораба и 300 служители – Блажко започва да менижира ресторант и бар?! И да жъне невероятни успехи в търговията с акции и облигации.

Зад тази зализана, захаросана биография прозира простия факт – Блажко живее под крилото и опеката на баща си Рубин Коцев и е мамино детенце. Едно от многото, което работи в семейната фирма на татко и се прави на голям мениджър. Такива във Варна с лопата да ги ринеш!

Да анализираме поведението и излъчването на Блажко. Той е неуверен в себе си мъж, който се опитва да изглежда твърд. Докато обикаляше улиците на Варна, за да търси неуредици в работата на общината, ходеше с една и съща ризка, после пуловер – за да се слее с народните маси и да прикрие факта, че е син на богаташ. Има харизма на гардероб. Говори гладко, но излъчването му е на синтетичен продукт – по това прилича на менторите си Кирил Петков и Даниел Лорер. Все едно гледаш робот, който са включили на определена програма – в случая опцията е ”Харесай се на варненци”.

Но още е рано Варна да бъде управлявана от изкуствен интелект. Може би след 20-30 години Блажко би имал шанс – днес по-удачно ще бъде да остане управител на ресторант.

barometar.net