Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кандидатите за кметове на райони Николай Костадинов, Ивайло Маринов и Людмила Колева представиха приоритетите си

Основният ни приоритет отново е подкрепа на развито гражданско общество и довършване на всичко, което сме започнали в район „Владислав Варненчик“, заяви по време на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ във Варна кандидат-кметът за трети мандат на района Николай Костадинов.

„Работи се в Кайсиева градина, в една немалка част на Първи микрорайон, в Западна промишлена зона – една мечта на бизнеса във Варна, която е на път да се реализира. Предстои до края на годината да започне ремонт на голяма част от улиците в района, има реален шанс в рамките на няколко месеца да няма нито една стара основна артерия в района“, отбеляза той.

Николай Костадинов посочи още, че предстои разширение на парка и обособяване на част от двора на Стоян Михайловски в Кайсиева градина в зона за отдих.

„Изключително много се направи през изминалите четири години за район „Аспарухово“ и действително това е един от най-бързо развиващите се райони във Варна.“ – заяви кандидат-кметът за втори мандат на района Ивайло Маринов.

„Благодарение на Община Варна и Общинския съвет успяхме да реализираме редица инфраструктурни проекти. Основните три булеварда и всички по-важни пътни артерии по които се движи и градският транспорт са обновени, като нямаме намерение да спираме до тук“, посочи Ивайло Маринов.

По думите му приоритетно предстои да бъдат финализирани проектите за пътя за „Галата“ и Аспаруховия парк, като подчерта, че ако държавата отново не реагира, проектите ще бъдат осъществени с финансови средства от общинския бюджет.

„Най-важният приоритет за мен е работата на терен и ежедневната комуникация с гражданите, благодарение на която получаваме обратна връзка. Винаги сме на място при възникнал проблем. Относно инфраструктурните проекти продължаваме обновяването на междублоковите пространства докато всеки жител в района усети подобренията пред дома си“, заяви Ивайло Маринов.

Добрата комуникация с гражданите е в основата на ефективната работа на администрацията, заяви кандидат-кметът на район „Приморски“ Людмила Колева.

„Поели сме ангажимент за обновяване на всички улици в квартал „Виница“, ремонти на вътрешно кварталните улици в целия район, обособяване на нови зелени зони и насърчаване на инициативите на етажните собствености“, отбеляза тя.

По думите й изграждане на система за видеонаблюдение в района ще реши проблема с вандализма и вече са направени първи стъпки към поставяне на камери в подлези, пасарелки, спирки, детски и спортни площадки.

Людмила Колева коментира също проблема с паркирането и предстоящото изграждане на три буферни паркинга в района с общо над 1000 паркоместа.