Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Кандидатите ни за кметове на райони са хора с нова енергия, а в Аспарухово и Владиславово – пример за „кмет на терен“

„Двама от кандидатите на ПП ГЕРБ за районни кметове във Варна са изключително ууспешни и са пример за това как действа „кмет на терен“. Заради това и виждате цялостното обновяване на районите Аспарухово и Владиславово, а ние вече работим и по подготовката за реализиране на други проекти там.“, така кандидатът за кмет на Варна Иван Портних започна представянето на своите колеги, кандидати за районни кметове на днешната пресконференция.

Иван Портних допълни, че кандидатите за другите три района са нови лица, които са номинирани защото носят „нова енергия, необходима за да реализираме все по-резултатно и в цялост програмите за развитие на районите“.

„Започна и официализиране на калната кампания от страна на Промяната във Варна! Виждаме, че са си регистрирали сайт, в който се въртят небивалици, които се споделят от журналистите на Кирил Петков официално, чрез техните профили“ – сподели също  Иван Портних.

„Такова явление е обяснимо, защото създаването на този сайт и глупостите които се тиражират, се случи след като обявихме доста факти, защото ние работим само с факти, свързани с листата и кандидатът на на ПП/ДБ за кмет на Варна.“

Иван Портних добави, че от ГЕРБ не считат за приемливо задаването на подобен тон на кампанията и най-вероятно ще бъдат търсени отговори в съда.

„Искам в този ред на мисли да ви представя една случка, свързана с кандидатът за кмет на район „Одесос“ Цветен Цветков, който може би много от вас познават от един репортаж, свързан с неизплатени заплати на служителите във фирмата му. 

Фирмата на Цветен Цветков – „Тути Цветков“ е построила във квартал Виница блок, на който следващите три нива ги няма в инвестиционният проект и разрешителното за строеж.“

Това се е случило през 2020 г. и след сигнал, подаден от съседи, са извършени проверки и строежът е спрян. В този блок има продадени и жилища на хора.

„Какъв е този подход, какви са тези критерии, каква е тази логика на ПП/ДБ, да издигнат за кмет на Централният район на Варна, които е визитната картичка на града, човек, никому неизвестен, но с висящо производство, с поне три незаконни етажа!“

Иван Портних изрази учудването си, как може някой който има такава практика, свързан с особено чувствителната за града тема за презастрояването, да бъде предлаган за кмет на централният район на Варна, съобщава Варна новини.