Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Ако софиянци не си свършат работата, Благо губи

Изборджии от ПП-ДБ, които бяха неустоими оптимисти преди първия тур, преди балотажа вече казват, че са реалисти. И са прави – прегрупирането и пренареждането преди вота в неделя във Варна не работи за Благомир Коцев.

„Ако софиянците не си свършат работата, Благо губи“, заявяват изборджии от ПП-ДБ. Каква „работа“ да свършат Даниел Лорер и Христо Иванов? 

Първо, да осигурят финансов ресурс на макс за изборджиите на ПП-ДБ за балотажа. Според информация от предизборния щаб на ПП-ДБ Ресурсът за балотажа вече е осигурен от „софиянците“ след „Коцев губи балотажа след скандал за 2 „милки“ от Терзиев? Лорер не привлича партньори, не иска да дели 1 млрд бюджет?“. „Софиянците“ вече заявили готовност да преговарят с партньори за разпределянето на 1 млрд. бюджет.

Второ, да опровергаят плъзналите слухове в ПП-ДБ в морската столица, че има договорка с Бойко Борисов. 

Когато им казвахме на изборджиите от ПП-ДБ, че може да има договорка между Бойко Борисови  лидерите на коалицията София да е за ПП-ДБ, а Пловдив и Варна за ГЕРБ, те опровергаваха предположението и пропагандираха агитпроповски как „Благо ще помете Иван!“. И? 

Сега линията е друга – „Софиянците са се договорили с Бойко за Варна.“. Въпреки това изборджиите на ПП-ДБ работят за победата на Благомир Коцев – най-вече екипът от изборджии за „мрежов вот“, организиран от Рубин Коцев. 

Благомир Коцев може да спечели, само ако Цанков Цаков, изборджия-мангуста, (мангуста винаги печели битка срещу кобра с поредица измамни удари и един светкавичен накрая) си свърши работата и „софиянците си свършат работата“.

„Софиянците“ са заявили категорично и не само на Благомир Коцев и Рубин Коцев – „Няма договорка с ГЕРБ, отиваме на балотаж, за да спечелим!“.

„Ако софиянците не си свършат работата, Благо губи“ и „Софиянците са се договорили с Бойко за Варна.“ са формули, които трябва да представят нещата така, че предизборният щаб във Варна не е причина за евентуалната загуба на Благомир Коцев, но екипът на изборджията-мангуста работи на макс. 

Предизборният щаб на Иван Портних е по-напред в прегрупирането и пренареждането за подкрепа от партньори на балотажа (МК“Български гласъ“, МК“Земеделски съюз Ал. Стамболийски“, СДС, ДПС, ИТН и МК „Свобода“)), но и с преговорите с „Възраждане“ за няколко хиляди гласа рамо за балотажа без официално обявяване на подкрепа за втория тур.

Предизборният щаб на ПП-ДБ обаче също работи за привличане на партньори за балотажа – „Български възход“, „Зелените“ и Христо Христов, кандидат-кмет на „Алтернативата на гражданите“, смятан за фаворит за балотажа срещу кандидат-кмета на ГЕРБ Евгени Дянков. 

Това означава, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще си дадат битка на балотажа в неделя и вторият тур ще бъде много горещ, а изборджиите на Иван Портних и Благомир Коцев ще са мотивирани за победа.

bgsniper.com