Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних поиска оставката на Кирил Симеонов от ВиК холдинг

Бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник Иван Портних поиска оставката на Кирил Симеонов – активист на Продължаваме промяната, инсталиран във ВиК холдинг, след като не успя да стане депутат. Ето какво пише Иван Портних:

„Искаме оставката на зам.-шефа на ВиК Холдинга Кирил Симеонов заради скандално поведение. ‼️ Настояваме да си направи публично тест за наркотици.

Кирил Симеонов от Варна стана герой на видеоклип в медиите, на който е с друг мъж в кабинка в мъжката тоалетна на варненско заведение. Уединилата се в тоалетната еднополова двойка едва ли е правила финансови анализи или е споделяла загриженост за бруталния воден режим, на който предизборно бяха подложени варненци през последните месеци.

Кой е Кирил Симеонов – активист на Промяната, близък приятел на Благомир Коцев, ренегат от ИТН, известен с участието си в Биг Брадър, няма никакъв опит във ВиК сектора.

Развеселеният и видимо неадекватен Симеонов се присъединява след това към компанията на новоизбраните варненски общински съветници от Промяната и новият им кмет на район Приморски.

Според очевидец, заснел видеоклип как Симеонов излиза от тоалетната – така е изглеждал плота, целият в бяло….

Коментирахме този случай с колегите общински съветници на пресконференция, но това не беше отразено в медиите.

Както и многократно питахме по време на кампанията има ли политически натиск за забавяне на ВиК ремонтите във връзка с изборите или това се дължи на тотална липса на компетентност. По тази причина и заради всички варненци, които месеци наред страдаха от постоянното спиране на водата и забавените ВиК ремонти, отразявам този случай тук, а депутатите ще отправят въпрос към министъра на регионалното развитие и към Кирил Петков за това безобразие!  Допустимо ли е лице с нулев опит и с подобно поведение да е във висшето ръководството на ВиК Холдинга?“

barometar.net