Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Мая Манолова: Страхливци. Къде е Терзиев?

Мая Манолова скочи първа в защита на Паметника на съветската армия. След новината за старт на демонтажа тя и нейни съмишленици пристигнаха на монумента в края на визитата на областния управител на София Вяра Тодева.

Монолова беше възпряна от полицията, след като отвори вратата на автомобила на областната управителка, за да я пита „защо прави това зад гърба на гражданите“.

Манолова нарече местната власт „страхлива“ и добави, че в общинския съвет няма да има никога разбирателство.

„Как не ги е срам, рано сутринта, без да направят обществена поръчка. Закъснях, не мога да стоя тук 24/ 7. Къде е Терзиев? Къде е Трайчо Трайков? Къде е Бонев?“, попита ядосано тя, която публикува видео от изявата си във фейсбук. Манолова призова всички, които не искат да се бута паметникът да се присъединят към нея.

Стана ясно, че депутатът от БСП Георги Свиленски е пострадал при конфликт пред Паметника на Съветската армия. Той се е опитал да премине загражданията, за да стигне до монумента. В резултат на това се е стигнало до съприкосновение със служител на Областната управа.

При инцидента е пострадала ръката му. От УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ уточниха, че раната му е обработена и той е освободен, съобщи Нова телевизия.

„Човек от областната управа е бутнал оградата около Паметника на Съветската армия умишлено и силово върху Георги Свиленски, и сега той е с разрязана ръка“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че в момента пред Паметника на Съветската армия „бият депутати”. Нинова подчерта, че правото на свобода и мнение е потъпкано. „Разрушавайки паметници, рушите историята”, каза още лидерът на БСП, цитирана от Tribune.bg