Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Варненци – да ви е честит кметът на ТИМ!

един от собствениците на ТИМ – Марин Митев показва проект за стадион „Варна“

Журналистиката във Варна за мен приключи преди много години, когато само Спас Спасов и аз останахме да пишем за ТИМ. Виждам само протегнати ръце с диктофони. Един колега толкова го е страх да ги нарече ТИМ, че използва израза „икономическата група“. Книгата на Невяна Троянска „ТИМ : отборът, който превзе България“ остана, като бяла лястовица в безвремието затиснало журналистиката в града.

Що за журналистика е това, която мълчи за най-мощната бизнес формация във Варна, а и в България? На никой ли не му пука, че ТИМ 16 години баламосват варненци, че ще построят стадион „Варна“? На никой ли не му пука, че замразиха проекта Алея Първа, за който толкова драпаха?

На никой не му пука, че нямат една благотворителна инициатива за Варна! Че превърнаха курорта „Св.св. Константин и Елена“ в бетонно недоразумение и не са засадили едно дърво там, само строят, строят, строят. На никой колега не му пука, че ТИМ и едрия бизнес си избраха кмет на Варна. И защо да му пука?! По-лесно е да задаваш клиширани въпроси и да получаваш клиширани отговори.


Реалността в провинциална, феодална Варна е такава – ТИМ и едрите бизнесмени ще управляват града. Няма партии, няма идеологии – парите победиха! И варненци, които станаха безмълвни свидетели на този преврат да си траят. Защото за пореден път не излязоха да гласуват и позволиха на ТИМ и сие да си изберат кмет. Тепърва ще стане ясно какво е обещано на ТИМ от Продължаваме промяната – юпитата дошли да направят бързи пари и да офейкат. Но каквото и да е обещано, каквото и да се изпълни – варненци нямат думата. Да стоят отстрани, да недоволстват по пижами във фейсбук и да се чудят откъде им е дошло.
Ще им кажа откъде – от тяхната пасивност, еснафски манталитет и нежелание за промяна. Да им е честит кметът на ТИМ!

Иво Югов

barometar.net