Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

За еничарите, цензурата, мръсните крака и свободата

Винаги съм смятал, че сме късметлии да бъдем част от ЕС. Просто защото Старият континент ни направи част от една значима многонационална културна общност, традиция и история, а и не на второ място, тъй като вярвах, че членството ни в ЕС ще доведе до икономически просперитет на нашата малка територия.

Днес още продължавам да вярвам в смисъла на ЕС, но пък вече съм напълно убеден, че ръководителите на ЕС отдавна предадоха голямата идея, стояща зад създаването на съюза, като към настоящия момент той се управлява от едни завършени и тежко корумпирани шаврантии. Или да го кажа още по-ясно: ЕС се управлява от проститутки. ‍

‍Разбира се, проститутките по генетични, бизнес и културни причини обикновено раждат други проститутки, а ако ли не, то поне обичат да се обграждат със свои колежки. Най-малкото, защото говорят на един език. Или пък защото ближат по сходен начин с този свой език. Всъщност, именно затова днес България също се управлява от лизачи като лицата Денков, Петков, Василев, Иванов, Борисов и Пеевски. Лица без морал, лица с течаща от алчност лига, тежко безкултурни и безкрайно презиращи българите. ‍

‍Тук искам да кажа още нещо. И то се отнася за работодателя, сводника на ЕС – САЩ.

Никога недейте да забравяте, че САЩ не е държава в класическия смисъл на това понятие. САЩ, както казва героят на Брад Пит в един филм, е преди всичко бизнес. И театрална сцена.

Аз много харесвам Америка, или поне харесвах това, което Америка беше до 2001 година, но истината е, че образът, който САЩ масово продава пред света, реално няма нищо общо с действителността. САЩ е държава с висока неграмотност, държава с над 700 000 бездомници по своите улиците, държава с изключително високо ниво на престъпност, държава с дълбоко социално разделение и куп обществени противоречия. Държава, в която ракови образувания с фашистки уклон са съществували винаги, като е достатъчно само да споменем Ку Клус Клан и крайно десни екстремистки групировки, разпръснати из цялата територия на страната. САЩ е театър, а театърът винаги си остава театър, а не реален живот. САЩ е локация, в която политическият и икономическият опортюнизъм винаги са процъфтявали за сметка общото национално благополучие. ‍

‍Но САЩ не е само това. САЩ е и родина на Уитман, Стайнбек и Фитцджералд. Родина на невероятни идеи и технологични постижения. Земя на много култури, земя на големи умове и велики открития. САЩ даде на света гении като Стив Джобс и Илон Мъск. Казвам последното, защото е така, а щом е така, това трябва да се помни.‍

‍Всъщност, тук е и голямата драма. Тяхната, а и нашата.

Според мен американското посолство у нас допусна една огромна грешка: съзнателно или не, те показаха пред цяла България, че на САЩ въобще не им дреме за българина, за народа. Ама, грам. Ама, нула. Не че някога съм бил такъв наивник, че да допускам изцяло обратното, но днешната администрация на американската амбасада се оказа до толкова слаба, че дори не се опита да прикрие горния факт.

Как стана това ли? Ами, много просто. Допускайки санкционирания от самите тях Делян Пеевски днес да развява физиономията си във всички национални медии в ролята на пръв американофил, както и да се прави на премиер в сянка, американците реално си направиха публично сепуко, тъй като всеки един от нас ясно видя, че те биха оставили дори самия Дявол да се ебава с българите, ако това им изнася и съвпада с техния частен интерес.

Напълно ясно се видя също, че САЩ се интересуват единствено от себе си, като не дават и пукната пара за хората, населяващи нашата малка държава. Защото, помислете, какво са Пеевски, Борисов, Денков, Петков и компания, ако не едни най-обикновени еничари. Предполагам, че подобни палячовци САЩ притежават из цял свят с тонове, а самите те най-вероятно могат да бъдат купени на парче от Amazon. Пишеш, например, в търсачката: българин, педал, схемаджия, средна финансова грамотност и … хоп, купуваш си Асен Василев. Или: мишка, кариерист, без гръбнак, на твърда заплата и … хоп, купуваш си Денков. ‍

‍Това е проблемът. Американците не се постараха достатъчно, за да ни убедят в смисъла на водената от тях политика.

Плашат ни с някакви безумия, които е трудно да повярваме, когато те идват от източник, доказал своето лицемерие към нас.

Оставиха всичко в ръцете на родните еничари, като обаче преди това направиха толкова жалък кастинг, че колегите им в Холивуд и Лангли сигурно умират от срам от действията на своите представители в България.

А те, еничарите, са срам! Както за кастинг директорите от САЩ, така и за самите нас, българите. Как е възможно да допуснем Делян Пеевски заедно със смешната украинска посланичка да цензурират Българско национално радио и Петър Волгин? Как е възможно, действително? Не ви ли е срам, всички вас, от този факт? Мен лично ме е срам. При това много. И не мога да замълча, когато някакви световно гнили лица отнемат свободата на нацията ни, защото те правят именно това, без грам неудобство. Нагло, безскрупулно и престъпно.

В същото време, аз чудесно знам, че това няма как да им се размине. Чудесно знам, че много скоро те ще бъдат застигнати от справедливост и ще платят за унижението в което поставиха собствения си народ, защото просто е неизбежно това да не се случи.

Но дотогава, какво? Да мълчим и да се крием? Щото престъпниците са много опасни? Или щото Пеевски е много страшен, Бойко е мухльо, а Киро е просто невероятно прост? Няма да стане. Поне аз не мога да си го позволя. Да гледам, как променят Конституцията в събота, все едно пренареждат гардероба си. Да гледам как правят от прокуратурата служба за поръчки към МС. Или как пикаят на миналото и труда на стотици квалифицирани други, само защото тяхната неграмотност ражда единствено арогантност. Няма да стане. Просто няма да стане.

Истината е, че последното изследване на агенция “Медиана” показа няколко неща:

Първо, за пореден път показа крайната липса на представителност на настоящите “управляващи”. Второ, показа, че българинът прекрасно разбира предателството, което тези хора извършват спрямо народа и родината си. И трето, показа, че рейтингът на Делян Пеевски е висок точно колкото ген. Атанас Атанасов.

Всъщност, виждате ли, колко много ирония има по този свят. Драмата е в това, че често глупаците приемат иронията за комплимент. А как да се разбереш с хора, които приемат своята дълбока неграмотност и абсурдна простота за цивилизационен ценз? Няма как. Може само да ги изхвърлиш. От скалата. Разделяща смисъла и достойнството на човечество от свещената тъпота.

Съжалявам, но няма как да замълча, когато еничари с мръсни крака тъпчат свободата.

Васил Петев

www.mediamall.info