Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Димитър Кърнев: Любо Киров беше в проекта „Легендите“, но се отказа

Култовият музикант от „Импулс“, „Сленг“ и Д2 Димитър Кърнев празнува своя 50-годишен юбилей в студиото на Д2. В момента е с настоящия екип на групата, както и с много приятели. Дичо няма да участва в партито.

За групата Д2 Кърнев написа почти всички песни. В момента работи с някои млади изпълнители, но не дава подробности все още за новите си проекти.

„Когато бях още в казармата, започнах с група „Импулс“. Тогава бях все много млад и неопитен и много ме беше страх“, казва композиторът и допълва: „След това с Дими, бог да го прости, основахме група „Сленг“, която беше много успешна за времето си. След това направих групата Д2, която май е най-големият ми успех“.

Димитър Кърнев също така е работил доста и с Дони и Момчил през деветдесетте, за които е направил забележителни парчета.

Един любопитен факт е, че композиторът е фен на футболния клуб „Ботев“ – Пловдив. Една от причините е, че той притежава къща до стадиона на отбора, а баща му също е фен. Кърнев е и половин пловдивчанин.

Друго странно нещо е, че Митко свири на китарата с лявата ръка. За него това обаче не е пречка.

„Същото е като с дясната, просто е наобратно. Трябва само китарата да се преработи“, смее се той.

В неговия проект „Легендите“ в момента членуват големият Данчо Караджов, Константин Цеков, Стенли, както и той, разбира се. Преди време във формацията участваше и Любо Киров.

„Любо Киров беше с нас преди 5 или 6 години. След това всеки пое собствения си път и никой на никого не се сърди“, казва Кърнев.

През лятото формация „Легендите“ направи около десетина концерта из България.

„Всички концерти през лятото бяха много хубави“, казва той и добавя: „Всеки един концерт е различен, обогатява те и те зарежда много“.

„За мен в студиото си е най-хубаво да празнувам юбилея.“

Кърнев е вманиачен в музиката и се чувства най-добре около микрофоните и инструментите за обработка на звук.

„На първо място се моля за здраве, както и да издам някоя нова песен. Имаме нови песни, които все още не са издадени, но скоро ще се появят“, казва композиторът.