Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

„Опенхаймер“ e големият победител на „Златен глобус“ 2024

Филмът „Опенхаймер“ e големият победител на „Златен глобус“ 2024, съобщават световните агенции. Церемонията „Златен глобус“ откри сезона на наградите в Холивуд, чиято кулминация ще бъде връчването на отличията „Оскар“ на 10 март.
Актьорите Килиън Мърфи и Робърт Дауни Джуниър бяха отличени със статуетка съответно за главна и поддържаща мъжка роля в лентата за бащата на атомната бомба, а Кристофър Нолан спечели наградата за най-добър режисьор. Филмът „Опенхаймер“ спечели близо 1 млрд. долара в боксофиса.

„Още когато за първи път стъпих на снимачната площадка на Кристофър Нолан, разбрах, че това е нещо различно. По строгостта, съсредоточеността, отдадеността, разбрах, че съм в ръцете на режисьор визионер“, посочи Мърфи, цитиран от BBC.

Актьорът, който е ирландец, се пошегува и с броя на ирландците, номинирани в сезона на наградите тази година – сред тях са Андрю Скот и Бари Кийгън. „На всички мои колеги номинирани, независимо дали сте ирландци или не, всички вие сте легенди, поздравявам ви“, изтъкна Мърфи в благодарствената си реч.

Биографичният филм спечели и награди за най-добра музика и най-добър поддържащ актьор за Робърт Дауни Джуниър, който се превъплъти в образа на американския правителствен служител Люис Щраус.

„От лятото насам десетки хора се обръщат към мен с думите, че съм бил неузнаваемо фин в ролята на Люис Щраус. На моите колеги номинирани, нека не се преструваме, че това е комплимент“, отбеляза Дауни Джуниър. Той спомена и за промените, направени в състава на „Златен глобус“ след скандал за корупция и липса на разнообразие. „Благодаря ви, че променихте играта си“, подчерта актьорът.

Ема Стоун беше обявена за най-добра актриса в мюзикъл или комедия за изпълнението си в „Poor Things“, в който тя играе младата Бела Бакстър, която пътува по света, за да открие себе си и да се събуди сексуално.

„Бела се влюбва по-скоро в самия живот, отколкото в човек, тя приема доброто и лошото в еднаква степен. И това наистина ме накара да погледна по различен начин на живота и на това, че всичко в него има значение. Тя остана дълбоко в мен, така че това означава много за мен“, сподели Стоун в речта си при приемането на наградата. Актрисата благодари на режисьора Йоргос Лантимос, като каза, че ще бъде „завинаги благодарна, че се срещнахме“, и на сценариста Тони Макнамара. „Обичам да произнасям този диалог и обичам да ви ужасявам с австралийския си акцент“, пошегува се тя.

„Барби“ все още не е спечелила толкова много награди, колкото се очакваше, но Били Айлиш спечели наградата за най-добра оригинална песен за What Was I Made For? – една от трите песни, които бяха номинирани от саундтрака на филма.

„Беше точно преди година, когато ми показаха филма, и по това време бях много нещастна и депресирана, а написването на тази песен донякъде ме спаси“, каза Айлиш.

Да’Вайн Джой Рандолф получи наградата за най-добра поддържаща женска роля за ролята си в „The Holdovers“ на жена, която изпитва огромна скръб след смъртта на сина си. Съдебната драма „Anatomy of a Fall“ беше отличен за най-добър сценарий. Нейният режисьор Жюстин Трие си спомни за процеса на написване на филма заедно с партньора си Артър Харари.
Сред първите победители в телевизионните категории са Стивън Йон и Али Уонг – които бяха отличени за изпълненията си в „Beef“. Съдебната драма „Анатомия на едно падане“ беше отличена за най-добър сценарий.

Супер продукцията на HBO „Наследници“ оглави надпреварата в категория телевизия с девет номинации. Той спечели наградата в категория за най-добър тенай-добър левизионен сериал, а актьорът Кийрън Кълкин беше отличен за най-добър телевизионен актьор в главна роля. Статуетката за главна женска роля също отиде при „Наследници“ – за актрисата Сара Снук.

Изгряващата звезда Елизабет Дебики спечели приза за най-добра поддържаща женска роля в телевизионен сериал за ролята на принцеса Даяна в „Короната“, сезон 6.