Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Общински съветници предлагат по-късо работно време на Синята зона и скъпо таксуване след третия час

За промяна в работното време на Синята зона във Варна настояват съветниците от група „Алтернатива на гражданите“ в Общинския съвет. Предложението бе входирано от зам.-председателя на местния парламент Ивайло Костадинов.

„Безспорно паркирането в синята зона на Варна допринася за оптимизиране на движението в централните градски райони, се казва в предложението. Но във връзка със сигнали и оплаквания от граждани настояваме първо да се преразгледа работното време на синята зона. За жалост град Варна все още не е целогодишна туристическа дестинация, когато платено паркиране от 9 до 20 ч., в това число събота и неделя, би било удачна мярка.

Затова предлагаме работното време на Синята зона във Варна да е от 9 до 18 часа, а през извън активния туристически сезон паркирането в почивните дни да е безплатно.

Настояваме по-голяма достъпност на чуждестранните гости на града за заплащане на Синя зона“.

Сред основните предложения е и промяна в принципа на работа на зоната: след изтичането на първите 3 часа всеки следващ час престой да се таксува на цена от 3 лв. за час. Така варненци, които имат спешна нужда да продължат престоя си в централната част на града, ще могат да го направят вместо да трябва да местят автомобила си на всеки 3 часа.

barometar.net