Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Портних vs Коцев – Чували ли сте за Работническо общежитие от апартаментен тип – 15 етажа?

Бившият кмет на Варна, Иван Портних продължава с атаките срещу настоящия Благомир Коцев. Ето какво написа Портних в профила си във фейсбук:

„Коцев явно го кара “ва банк”, но къде са институциите?
Чували ли сте за „Работническо общежитие от апартаментен тип“ – 15 етажа, 20 000 кв.м. РЗП. Нещо като хотел Черно море на размер. Това разрешително за строеж е издадено през декември от “главната архитектка” на Коцев. Това е на практика “промяната” на Коцев! Иначе гръмко щеше да се бори срещу презастрояването. Пак сезираме прокуратурата. Но едно по едно.
Това е един от “проектите”, които във времето съм спирал, но, след изборите, виждаме, веднага е “оправен”. Строителната мафия постига целите си и получава отблагодаряване за “участието” си в изборите.
Надявам се, че малко по малко на всички става ясно, че след като уволних Бузев заради подобни разрешителни и практики , презастроителите се организираха за изборите с листите на Алтернативата, БЗНС и други и с 20 000 “корпоративни” гласа си избраха послушен кмет. Сега следват “благодарностите”.
Всъщност зоната (зад Еко на Владислав) е за смесено обслужване и производствено-складови дейности. В тези зони може да има общежития към производствени предприятия или учебни заведения. Тук под формата „Работническо общежитие от апартаментен тип“ с това разрешително е замаскирана грамадна нова жилищна сграда над 20 000 кв.м. надземно РЗП.
Поради подобен случай на грубо заобикаляне на закона за получаване на повече РЗП и в разрез с ОУП миналата година уволних Бузев и подадох сигнал до прокуратурата срещу него и небезизвестния собственик на строителна фирма Нектон, председател на камарата на строителите, от листата на „Алтернативата“ и сега кандидат за заместник-кмет при Коцев.

На вниманието на РДНСК – получаваме информация, че в момента се пробутва още едно такова разрешително. Публичният регистър не е актуализиран след Нова година.
Коцев е упълномощил Лидия Цекова да е главен архитект без конкурс и в интервю каза, че тя чудесно се справяла с работата. Лидия Цекова беше дясна ръка на Бузев и след уволнението му се опита да финализира няколко скандални проекта, които той “не успя”
Миналата година сезирах прокуратурата, че същата Лидия Цекова, е одобрила незаконосъобразно строителството на сграда на първа линия в Чайка до Бялата къща – проектант там е арх. Мартин Христов и се свързва с новия председател на общинския съвет, лидер на „Алтернативата“, собственик на „Планекс“ ( и строител на стадион „Варна“)
Същата Лидия Цекова упорито се опитва да узаконява бараки на Златни пясъци, както преди това и началникът й Бузев, за което също съм сезирал прокуратурата. Представител на Залтни пясъци пък стана съветник от листата на ППДБ
В друг пост ще Ви разкажа и за други факти, свързани с нея
Темите са сложни, но накратко:

Престъпно се заобикаля закона!!! Докато във фейсбук Коцев пуска сладникави постчета строителната мафия работи на пълни обороти. От месец няма отговор за скандалните проекти и строителства, които показахме чрез медиите.
Пуска се прах в очите дори и с елементарни казуси, като този от петък с бетона на Хепи на Севастопол. Коцев “видя” този обект на 31 декември и уж разпореди проверка. Над 20 дни по-късно пак разпореди проверка, след и мой сигнал във фейсбук. Значи над 20 дни не е направил нищо.

Имало някакво разрешително – пише за преместваем обект. Защо не каза кой го е подписвал, ако изобщо има такова разрешително и за какво е. Най-вероятно е подписано или от Бузев или от предния районен кмет на Одесос. Ние не го кандидатирахме, но Коцев го припозна и той му помагаше на изборите. Вероятно случаят е като незаконните обекти на Коцев около Хоризонт
Каквото и да е – най-малкото няма как целия имот да се бетонира защото трябва да има процент озеленяване!!!
Кога ще се обяви конкурс за главен архитект е също изключително важен въпрос! Защото иначе тихичко се случват огромни безобразия.“

barometar.net