Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Задържаха двама варненски общинари за подкуп от 2000 евро

Във връзка със задържаните с подкуп общински служители, Илия Коев, заместник-кмет по сигурността в община Варна каза днес на извънреден брифинг:

„По наша информация не един, а двама са задържаните с подкуп днес служители на Община Варна. Те са задържани на паркинга на административното здание с белязани банкноти на обща стойност 2 000 евро. Това каза заместник-кметът по сигурността в Община Варна Илия Коев на извънреден брифинг за медиите по повод публична информация за един задържан служител по подозрения за корупция. Единият от служителите работи в отдел „Строителен контрол“ на ниско ниво, стана ясно още от думите му.

На въпрос ще има ли и други служители, Коев отговори, че проверките ще обхванат всички служители, които са престъпили закона.

Водим вътрешни проверки още от началото на мандата на г-н Коцев по сигнали на граждани. Имаме много сигнали. По тях се извършват проверки благодарение именно на гражданите. Няма да спрем дотук. Служителите, които си мислят, че няма да изпълняват законните си задължения, жестоко се лъжат. Проверката по случая в Община Варна е приключила. В момента текат следствени действия от страна на органите на реда, поясни Коев. Попитан дали ще има реакция, ако се получат сигнали за нарушения на новоназначени служители, той отговори, че независимо какви са служителите всеки ще си понесе последствията.“

barometar.net