Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

ТИМ преглъщат на сухо едрата хапка на Борисов

„Отмъщението е ястие, което се сервира най-добре студено.“ – сентенцията на Марио Пузо може да се постави на видно място в офисите на ТИМ.

И докато угрижени варненски граждани се чудят какви фантазии да измислят по оста ГЕРБ-ПП-Борисов-Пеевски-Благомир Коцев-Портних-ТИМ и прочие световни конспирации реалността е следната – Бойко Борисов, който в нощта на изборите нарече ТИМ „мутри от Варна“ ги прецака показно, като нареди общинските съветници от ГЕРБ да подкрепят бюджета на Варна заедно с ПП/ДБ. Така партия „Алтернативата“ на ТИМ изпадна от мнозинството и е във вакуум, който ще продължи, докато реши Борисов. Бизнесменът Ангел Дерменджиев засега не е във вакуум, но не се знае докога.

Какво да кажем за кмета Коцев? След като остро критикува ГЕРБ и Иван Портних се оказа, че без тяхната подкрепа Варна няма да има бюджет и Коцев щеше да увисне във въздуха. Да те спасят най-върлите ти опоненти от главна роля в сериала „Увиснал“ е роля, която Благомир едва ли си е представял, че ще играе. Но ще я играе и още как.
Брилянтният политически ход на Борисов постави в партер така наречените от него варненски „тарикати“, а създаването на общинска структура на ГЕРБ начело с Николай Костадинов е друг ход на лидера на ГЕРБ, с който провокира Иван Портних. Последният, който ще отговаря само за областта е мотивиран да работи на макс на предстоящите избори за Европейски парламент. В противен случай посланието на Борисов е ясно. След изборите за кмет, Портних показа завидна активност, засне десетки видеоклипове, с които критикува местната власт и даде заявка, че му се занимава с политика. На този фон хипотезите за влияние и дори завръщане в ГЕРБ на бившия областен координатор Павел Димитров звучат невероятно. Но при Борисов нищо не е сигурно. ТИМ, Ангел Дерменджиев и едрия бизнес във Варна вече го разбраха. И преглъщат на сухо едрата „политическа хапка“, която лидерът на ГЕРБ им сервира.

barometar.net