Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бойко Борисов: Честити нови и по-високи данъци, българи!

„Отстъплението е видно. Последните години нищо не се случва на територията на България. Политически дебат няма.“

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на земеделско събитие в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. „Гранд хотел Пловдив“ е домакин на конференция на тема “Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа“.

„Напомням, че преди три години, благодарение заради нашата консервативна финансова политика, България беше приета в чакалнята на еврозоната. Щяхме да сме заедно с Хърватия, но тогава започнаха протестите“.

„МВФ ни препоръчва, че трябва да променим данъчната си система, за да осигури повече данъчно постъпления в бюджета и е необходими да се възстанови 20%-та ставка на ДДС за всички сектори и да се премахне плоския данък от 10% за физически лица“, каза Борисов.

„Честити ви нови данъци, българи. Всичко се плаща на този свят. Безплатен обяд няма. Пригответе се да плащате високи данъци. Безумната политика, която се води – да се раздават масово пари, за да си готин, добър и френдли, ще ни накара да си платим скъпо. Тежко му на следващия финансов министър и премиер. Те ще трябва да вкарат в парламента тези закони, препоръчани от МВФ. Тежко и на депутатите, които ще трябва да гласуват за това“, допълни той.

„Парите от всички джобове ще излязат. Който е работил повече, ще плати повече. Истинският принцип на социализма – работиш много, плащаш много; нищо не правиш, получаваш много. А тези, които теглят икономиката, тези, които оформят БВП, ще платят дебело“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Започваме да берем резултатите от нашия „труд“ през последните години – по времето на ГЕРБ влязохме в банковия съюз на Европа и в чакалнята на еврозоната, имахме и 0 процента незаконна миграция. А сега? Ние сами сме си виновни“, допълни той.