Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ГЕРБ: Всичко свърши – отиваме на избори

ГЕРБ няма да участва повече в преговори за втория мандат за съставяне на правителство. Така страната отиваме на предсрочни парламентарни избори. Това обяви вицепремиерът и външен министър в оставка, както и кандидат за премиер и с първия проучвателен мандат Мария Габриел на брифинг пред журналисти. Тя каза също, че отегля предложенението си за проектокабинет с първия мандат.

Мария Габриел обясни, че в името на това България да има правителство е имало разговори през последните 3 години. По време на тях ГЕРБ отстъпили – вместо това да бъде оценено, постъпили нови искания, но формацията на Бойко Борисов отказали на новите условия. Видно е, че бяха оставени много отстъпки има солидна основа, към която да се върнем след нови избори, с повече смирение и прозрачност за повече отговорност, подчерта Мария Габриел.

Предизборната кампания ще зависи от нас – дали ще се използва за нахъсване на хора един срещу друг, дали ще се манипулира мнение ,или ще си дадем време ясно да откроим какво искаме за страната, ще има важен

Ще се отиде на преговори след нови предсрочни парламентарни избори, категорична бе Мария Габриел. Утре тя ще внесе писмо в Народното събрание, че оттегля кандидатурата си за кандидат за министър-председател.

След като ГЕРБ отстъпили за Министерство на финансите и Министерство на енергетиката, от ПП-ДБ поискали смяна и в МВР. Защо обаче Мария Габриел не отговори.

Мария Габриел не е получила извинение от финансовия министър Асен Василев за думите, че Габриел е новото красиво лице на мафията. ГЕРБ повече няма да се съгласи на новия условия за съставяне на правителство, както и няма да участват в разговори за съставяне на правителство с втория мандат.

Мария Габриел подчерта, че няма да има крачка назад повече – ГЕРБ няма да приемат нови условия за правителство. Разминаване и различия по големите теми – съдебна реформа, реформа в службите ГЕРБ и ПП-ДБ нямали.

Всичко свърши, заяви от своя страна заместник-председателят на ГЕРБ и депутат Деница Сачева. Тя бе категорична, че повече ГЕРБ няма да участва в игрите на ПП-ДБ. „Не искаме и няма да позволим повече да се злоупотребява с търпението на българските граждани да не бъдат решавани. Повече няма да допуснем да бъдем използвани, притискани, натискани. Всичко свърши – след изборите ще рестартираме, ще говорим, ще видим и българските граждани да решат кой да направи реформите, за които непрекъснато се говори“, каза Сачева.

Според нея липсата на принципи взривили сглобката.

Заместник-председателят на ГЕРБ Теменужка Петкова посочи, че това, което е взривило сглобката е амбицията на ПП-ДБ за власт и постове, съобщава news.bg