Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

С над 1 милион лева ще бъде модернизирано уличното осветление в община Долни чифлик

Снимката е илюстративна

С инвестиция от малко над 1 милион лева ще бъде модернизирано осветлението в най-големите населени места в община Долни чифлик – каза пред БТА кметът Красимира Анастасова.

Тя уточни, че в момента върви обществена поръчка за реализацията на проекта за рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление. Ще бъде поставено енергоспестяващо LED-осветление в Долни чифлик, селата Гроздьово и Старо Оряхово, както и в курортното селище Шкорпиловци.

Анастасова съобщи още, че общината подготвя още един проект за уличното осветление, който ще обхване Ново Оряхово, Детелина, Венелин, Горен чифлик и Пчелник.

Долни чифлик е част от проект „Черноморска електромобилност“ с водещ партньор Община Каварна и с участието и на общините Дългопол, Бяла, Несебър и Поморие, каза още кметицата. По него са закупени електромобили за нуждите на всяка от администрациите. За колите има изградени и зарядни станциите със соларни панели. Според договора по проекта те ще обслужват само общинските превозни средства в продължение на пет години, след което ще бъдат достъпни и за други клиенти.

Долни чифлик от миналата година разполага с три електромобила – една лека кола и две малки транспортни средства за парково поддържане. Едното обслужва курортната зона в Шкорпиловци и с него се осъществява събирането на отпадъците, обобщи Анастасова.