Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Продължава процедурата за новата база на Математическата гимназия във Варна

Общинският съвет във Варна даде съгласието за продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Решението беше взето на днешното заседание на местния парламент с пълно единодушие, с 46 гласа „за“.

Предвижда се модерният кампус да бъде изграден върху два имота – на ул. „Акад. Андрей Сахаров“ № 16 и на ул. „Върба“ № 24, с обща площ от 22 дка. Терените бяха предоставени на Община Варна от държавата съответно през 2016 и 2019 г. 5-годишното право на собственост върху единия от имотите изтича през април, а за другия имот то е изтекло още през 2021 г., затова местната администрация е длъжна да върне собствеността на държавата. Следващата стъпка е провеждането на нови процедури за безвъзмездното придобиване на двата имота от Община Варна.

Друго решение е ОП „Паркинги и синя зона“ да продължи да управлява безвъзмездно имота на Рибарско пристанище – Варна на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“.

Гласувано бе също недвижим имот – публична общинска собственост, находящ се на ул. „Неофит Бозвели“ 33, да се предостави безвъзмездно за управление на ОУ „Цар Симеон I“.

В началото на днешното заседание беше съобщено, че общинският съветник Стелиян Севастиянов е избран за съпредседател на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той ще управлява групата заедно с колегата си Николай Стефанов.

barometar.net