Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: ПП-ДБ и от майката се отричат само да имат министри

„Мисля, че тутраканската епопея е важна и пряко кореспондира с това, което се случва в Украйна, Израел, Иран и колко е важно да има помирение и осъзнаване на политическата класа“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Тутракан.

Той коментира и реакцията на президентът Румен Радев за исканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в кабинета.

„Не мога да разбера Радев, дали мисли че имаме толкова къса памет. Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков цялото БСП присъстваше в неговото служебно правителство. Бойко Рашков, та Радев правеше цели партии от служебното правителство, Стефан Янев, Кирил Петков и Асен Василев с „Продължаваме промяната“. Най-безпаметната нация ли сме?!“, заяви Борисов.

Той допълни, че от тук нататък не го интересува кой ще бъде външен министър, но е жалко за последните 9 месеца, в които е направено много.

Борисов коментира, че по време на служебни правителства Радев си е позволявал да прави международни договори, които днес депутатите се карат дали да обявят публично.

„Те върнаха внуците на ДС в София. Срам е за ПП-ДБ, Дани Митов е от тях и когато дойде в ГЕРБ дойде, за да бъде мост между партиите. Каквото искат да правят Главчев и Радев. Защо Радев не изкоментира както Петков говореше месеци наред за майката на Сашо Ненков, а не говори за регионалната министърка. От къде на къде Вътев ще остава, Гвоздейков, областните всички останаха. Сега тях ги интересува само външния министър, който си е техен. Не искам вече и да коментирам, защото отговора ми какво се случва във външните работи дойде след въпросите на нашите симпатизанти. Питаха ме как може регионалния министър да е майка на кмета на Подуяне. И изведнъж се притесниха за честността на вота, ако Дани Митов стане външен министър“, възмути се Борисов, цитиран от tribune.bg