Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

40 българи блокирани на "Хийтроу"


                  Вчера хиляди хора бяха блокирани и на брюкселското летище Вече трето денонощие близо 40 българи са блокирани на лондонското летище "Хийтроу" съобщи Би Ти Ви. Един от пътниците се е свързал с телевизията и е разказал, че българският превозвач "България Ер" не е спазил задълженията си към тях и представител на компанията така и не се е появил."Общо взето положението е много хубаво – спали сме по земята, някакви купони ни дадоха и малко вода. Много хора нямат възможност да се приберат или да отидат на хотел, то и хотели няма", разказвал потърпевшият Стоил Иванов.

Въпреки че "Хийтроу" бе отворено от тази сутрин, то обслужва само ограничен брой пътници.Другото голямо британско летище "Гетуик", също е отворено. Полетите се изпълняват според нормалното разписание. Няма отменени или отложени  полети от София за дестинациите в Германия,съобщават от софийското летище.В същото време около 300 полета бяха отменени тази сутрин на летището във Франкфурт заради студената вълна, парализирала въздушния транспорт.

От летището са съобщили, че за момента пистите са отворени и сняг не вали, но следобед се очаква да се образува снежна покривка с дебелина до три сантиметра.Вчера близо половината от предвидените на франкфуртското летище 1329 полета бяха анулирани главно заради затварянето на други европейски летища.Стотици пътници, чакащи полета си, пренощуваха на походни легла по терминалите. Салоните на аерогарите са пълни, посочи представителката на летищната управа, без да посочи конкретния брой на блокираните пасажери.

Германската жп компания "Дойче бан" също съобщи за множество закъснения по линиите си тази сутрин.Сутринта в района на Париж отново заваля сняг, което доведе до затваряне на летище "Орли" и до значителни закъснения в градския и железопътния транспорт.Според представител на летищните власти летище "Роаси", северно от Париж, работи с пълния си капацитет.От онзи ден снегът затруднява съществено работата на повечето европейски летища – във Франция, Белгия, Германия и Великобритания.

Френските държавни железници предупредиха, че поради лошите метеорологични условия по линиите й може да има закъснения от цял час. По пътищата в района на френската столица тази сутрин бе забранено движението на тежкотоварни камиони.Синоптичната обстановка във Франция днес е малко по-благоприятна от вчерашната, но в 21 департамента се запазва обявената трета степен на тревога по четиристепенната скала.Падналият вчера обилен сняг и заледяванията поради ниските температури предизвикаха днес

670 км задръствания по пътищата на Белгия.Особено тежко е било пътуването по магистралата от крайбрежният град Остенде до Брюксел. В областта Валония, Южна Белгия, най-големите проблеми продължават да са по магистрала Брюксел-Люксембург.Все пак според белгийските пътни власти рекордът на задръстванията не е подобрен. През февруари миналата година по белгийската пътна мрежа са регистрирани 945 км задръствания.


vesti.bg

20.12.10