Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Анализират туристическото ни лого, може да го променят


                 Символът на розата може да бъде премахнат като лого на българския туризъм, съобщиха Анелия Генова и Николай Йотовски от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Те представиха проект за туристически бранд „България”, на стойност от близо 2,9 млн. лева. Той е по ОП „Регионално развитие” и ще включва анализ на пазара и на конкурентите на страната ни.Розичката вече може да не символизира българския туристически продукт, ако анализите покажат, че тя не е разпознаваема, обясни Николай Йотовски.“Защото ние трябва да разберем  наистина какво очакват да получат потребителите от България. Тоест ние да се идентифицираме с нещо уникално, нещо, което ни отличава от другите дестинации, прави ни неповторими и лесно продаваеми за тях“, каза той.

След като бъде изработен цялостна визия за българския туризъм, ще се направят т.нар. подбрандове за отделните туристически райони. Най-важното е според Йотовски е да опитаме да не повторим грешките на Испания с Ибиса. “Как в един момент те са започнали да се предлагат като дестинация за алкохолен туризъм, за нощен живот и в един момент това е изиграло много лоша шега на Испания”, каза експертът. 
Според Йотовски основните конкуренти на България са съседните Турция и Гърция като туристически дестинации. В сферата на културния туризъм обаче най-големият ни конкурент е Румъния. В ски туризма ще се конкурираме с Австрия и Италия, а в морския – с Кипър.


lev.bg

20.12.10