Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Синя зона и таксиджии с униформи в Слънчев бряг

Шофьорите на таксита в Слънчев бряг ще носят униформи, а в курорта за сезона ще има 150 коли за превоз. Това реши Съветът на директорите на дружеството. С предимство ще бъдат шофьорите от община Несебър. Мерките се вземат заради практиката дълги години през пиковите летни месеци таксита от цялата страна да се струпват в Слънчев бряг. Мнозина от тях возеха туристите на скандално високи тарифи и това рефлектира негативно върху имиджа на курорта, обосноваха решението си от дружеството.

В курорта от догодина ще изискват единна максимално допустима тарифа, отразена на всяка местостоянка на български, руски и английски език. Таксиметровите шофьори ще са задължени да посрещат туристите с утвърдено униформено облекло. Върху легалните жълти коли в комплекса ще има залепен запазения знак на „Слънчев бряг“ АД.

Синя зона ще бъде въведена в Слънчев бряг – Изток през летния сезон. Това реши Съветът на директорите на едноименното дружество в курорта. Наред с тази мярка срещу безразборното паркиране в комплекса, ръководството на „Слънчев бряг“ АД прие и цялостен вътрешен правилник за движението на превозните средства в източната част. Още в края на миналия сезон хотелиери и туроператори настояваха на срещи с ръководството на дружеството за изготвянето на нова транспортна схема в курорта, която да облекчи трафика през летните месеци.

Паркирането без заплащане и извън обозначените от дружеството територии ще е основание за поставяне на ограничително съоръжение тип „скоба“ и принудително отстраняване на съответното средство за движение, решиха от управата на курорта.

Monitor.bg