Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Николай Апостолов: ГЕРБ подкрепя всички добри за варненци инициативи

До април тази година се очаква да бъде одобрено предложението за начина, по който ще се изгради системата за електронно гласуване във Варненския общински съвет. Това сподели председателят на местния парламент Николай Апостолов от ГЕРБ при гостуването си в предаването “Кредит на доверие” по телевизия “Черно Море”. На 32-то си заседание, което се проведе по-рано този месец, Общинският съвет Варна взе решение, с което местните депутати възложиха на кмета на община Варна и на председателя на Общинския съвет, да предприемат действия за въвеждане на система за електронно гласуване. Като най-оптимален вариант председателят посочи старозагорския модел, който е изчистен, опростен и възможно най-евтин за изпълнение. За него не се налага монтирането на лаптопи, а електронни пултове за гласуване. Това ще реши проблемите при преброяването на вота, особено при поименното гласуване, коментира Апостолов.

Oсновополагащ документ, на базата на който община Варна ще развива бъдещата си социална политика, така Николай Апостолов окачестви Общинската стратегия за развитие на социалните услуги 2011- 2015 година. Тя трябва да превърне града ни в територия с достъпни, разнообразни и качествени услуги, които допринасят за подобряване качеството на живот, пълноценната реализация и грижа за всички граждани на Варна, без значение тяхната възраст и социален статус. За един от основните приоритети залегнали в стратегията за развитие на социалните услуги председателят на съвета посочи превенцията на изоставането и деинституционализация на грижите за деца. Положителна стъпка към реализацията му е откриването нови центрове за настаняване от семеен тип за деца лишени от родителска грижа, коментира Николай Апостолов. Те осигуряват среда близка до семейната, при която децата получават грижа и подкрепа необходими за изграждане на личността им и успешната им бъдеща реализация в обществото.

Всяка инициатива, целяща подобряване живота на варненци и в името на града ни, може да разчита на подкрепа в мое лице и това на колегите ми от групата на ПП ГЕРБ Варна. Така Апостолов коментира взетото решение за изготвяне на публичен регистър на зелените площи на град Варна. То доби реално изражение с приемане на решение на Общински съвет – Варна за създаване на работна група, която да състави и актуализира публичен регистър на озеленените площи, дълготрайните декоративни дървета и дърветата с историческо значение.

barometar.net