Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Италианската полиция конфискува имущество за 100 милиона евро от мафиоти

Имущество за над 100 милиона евро е било конфискувано от клана Камора при голяма операция на антимафиотите в Италия. Операцията, наречена „Зелена бутилка“, е извършена в столицата Рим и в град Акуила, в областта Абруцо. Антимафиотите са иззели терени, заводи, фирми, автомобилни концесионери, вили по крайбрежието южно от столицата, луксозни автомобили и банкови сметки. Цялото имущество  е било собственост на клана Казалези.

Казалези обединява мафиоти от град Казал ди Принчипе, част е от неаполитанската мафия – камората – и е ръководен от Франческо Скиавоне, известен с прякора Сандокан. Скиавоне е в затвора, припомня Франс прес.При операцията са задържани трима членове на клана Казалези – Дженаро Де Анджелис, на 67 години, Аладино Саиди на 34 години и Антонио Ди Габриеле, на 66 години. Конфискуваното имущество е било на тяхно име.Разследването показало, че Дженаро Де Анджелис създал клон на клана Казалези в южната част на областта Лацио, където е Рим. Този клон инвестирал „мръсни пари“ в чужбина и рециклирал средства на камората чрез незаконни доставки на коли от

Германия и други европейски страни. В знак на уважение и вярност към Сандокан Дженаро Де Анджелис му подарил автомобил Ягуар с цвят на зелена бутилка, откъдето идва и името на операцията на италиански антимафиоти.Италианският министър на правосъдието Анджелино Алфано поясни, че операцията „Зелена бутилка“ е нов голям удар за камората. Това е и най-голямата конфискация на имущество на камората извън областта Кампания, където тя действа, каза Алфано.

btv.bg