Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

116 варненци се жалваха в НАП Варна от началото на годината

116 жалби за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство подадоха за първите два месеца на 2011 година жителите на град Варна в териториалната дирекция на НАП. 55% от подадените жалби са от лица, на които не са издадени касови бонове и фактури за закупените от тях стоки. 30% от жалбите са от работещи и са за това, че работодателят не им внася социалните и здравните вноски, а  на някой от тях не са изплатени и трудовите възнаграждения. 15% от жалбите са за други нарушения на данъчното законодателство.

По всички жалби инспекторите от „Оперативни проверки” са предприели действия, като са приключили 72 от тях. Общият брой на съставените актове за административно нарушение по сигнали на граждани от началото на годината са 47, от които 32 за неиздаване на касов бон, а 15 от тях са за нарушения на КСО – невнесени осигуровкиПрез изминалата 2010 година инспекторите от „Оперативни проверки”„ при НАП Варна са извършили 1100 проверки по сигнали на граждани, като са съставили 528 акта за административно нарушение. 300 от тях са за неиздаване на документ при продажбата. За нарушение на КСО – невнасяне на социални и здравни осигуровки са съставени 183 акта. 45 акта са съставени за неподадени декларации за регистриране по ДДС, невнесен ДДС и нарушения на Закона за счетоводство.

От НАП Варна напомнят на лицата, които подават жалби в териториалната дирекция за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, да посочват своите имена и адрес за кореспонденция. При подадени анонимни сигнали инспекторите по приходи не извършват проверки.Сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство могат да се подават в териториалната дирекция, а така също и чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700.