Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Борисов: Ще ме помните с магистралите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че хората ще си спомнят за него с това, че е направил „Тракия“, „Струма“, „Хемус“ и Южната дъга на Околовръстното шосе на София. Той допълни, че магистрала „Тракия“ се строи по график и не върху пепел.

Борисов обвърза изграждането на аутобани с чуждите инвестиции. „Ако има магистрала, чужденците да стигат до Сливен или Ямбол, те ще ходят там, защото работната ръка е по-евтина, земи пустеят“, каза министър-председателят пред TV7.Премиерът обясни, че скоро се очаква да се подпише консултантският договор за АЕЦ „Белене“. „Няма значение какво казва Първанов, Борисов или Костов. Има огромни компании, където са най-добрите специалисти в сектор енергетика – те ще дойдат и ще ни кажат за „Белене“, каза Борисов. Той допълни, че АЕЦ „Козлодуй“ е готов за стрес-тестове, а по повод блоковете от първи до четвърти в атомната централа заяви, че „ние сме си дали кръвния данък“, като сме затворили четири реактора и то при положение, че дори и сега такива реактори работят.

Примерът напомни, че на срещата за цените на горивата в сряда са обсъдени мерки за намаляването им и до следващия вторник работни групи ще ги анализират. „От тези няколко мерки целим да свалим цената с 15-20 стотинки, като всички се обединихме около идеята, че всеки трябва да отстъпи по малко от своите позиции. Мисля, че ако сработят мерките, може да отидем към намаляване на цената на горивата – дизел и бензин“, каза Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.Министър-председателят подчерта, че политическите партии, които призовават за намаляване на акцизите, са популисти.„Колкото повече врагове имаш, значи, че толкова по-добре работиш. Ако всички ни харесват, това означава, че не работим“, категоричен е Борисов.

По отношение на изнесените изследвания от агенция „Медиана“, които показаха спад в електоралната подкрепа за ГЕРБ, премиерът подчерта, че Кольо Колев е най-добрият приятел на президента Първанов. „Този човек – Колев нищо не разбира. Той прогнозираше, че ще имаме двадесет и няколко процента, но ние спечелихме парламентарните избори с над 40%. Той ни даваше прогнози, че с БСП сме равни, но ние ги бихме“, подчерта премиерът. Според него, в условията на предизборна кампания е нормално всички да искат да се покажат като по-добри от управляващите.

dariknews.bg