Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Стартира първият български онлайн парламент

Пролетта дойде, а с нея стартира и единствената по рода си виртуална платформа за комуникация – Онлайн Парламент. Тя е организирана под формата на социална игра в Интернет. Всеки регистриран участник придобива статут на Онлайн Депутат с всички права да участва във Виртуална пленарна зала, където да обсъжда Темите от седмицата и да гласува по тях.Това обаче не е всичко. В сайта са интегрирани още: Социална мрежа с всички съвремени възможности за комуникация; Свободен форум за свободна дискусия; Страници за анализи, коментари и интервюта  на разположение на всички активни хора с мнение във виртуалното пространство; Блогосфера за интересните блогъри.

Както всеки истински парламент по света и Онлайн Парламент си има мандат и той е три месеца. По време на тях Онлайн Депутатите натрупват рейтинг чрез активността си в дискусиите и гласуването във Виртуалната пленарна зала. В края на всяко тримесечие започва нов мандат, а рейтингите се нулират и играта започва отначало. Победителите по рейтинг от всеки мандат ще получават специални награди за своите постижения.Онлайн Парламент ще предоставя на реалния български парламент всички интересни мнения на Онлайн Депутатите, когато с това можем да допринесем за по-доброто решаване на важните въпроси на българското общество.

Първият мандат на Онлайн Парламентът стартира в 00.00 часа на 21 срещу 22 март 2011г. Авторите на този проект са водени от убеждението, че управлението на обществените процеси трябва да става с активното участие на гражданите, като се зачита тяхното мнение. В модерното общество, пряката демокрация е напълно възможна. Един ден управленските решения ще се вземат и с участието на гражданите, посредством световната виртуална мрежа. Интернет революцията предостави тази възможност за първи път на всички хора.

barometar.net