Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Жертвите в Япония са близо 9 000, над 12 000 се водят изчезнали

Според последни данни над 8900 са загиналите и 12 600 са безследно изчезналите след земетресението и цунамито в Япония, съобщи японската национална полиция, предаде АП. Тези данни ще бъдат променени, като полицията предполага, че броят на загиналите ще достигне 18 хиляди.

Полицейски говорител в префектурата Мияги, която е сред най-силно засегнатите от бедствието, каза, че само в Мияги убитите ще възлязат на 15 хиляди. Органите на реда в други префектури не дадоха прогнози, но съобщиха, че потвърдените досега смъртни случаи са общо към 3400.Националната полиция съобщи, че намерените досега трупове са 8928, а броят на изчезналите хора е 12 664.

Компанията оператор на АЕЦ-а „Токио илектрик пауър“ (ТЕПКО) обяви, че е започнала отново работите по възстановяването на електрическото захранване на енергийни блокове 1, 2, 3 и 4 с цел да бъдат активирани охладителните им водни помпи. От компанията поясниха, че е извършена проверка и изпуснатият от ядрените реактори 2 и 3 дим се е превърнал в пара. Това е означавало, че е възможно да бъдат продължени работите по включване на електрозахранването.

ekipnews.com