Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

България разширява икономическото си сътрудничество с Република Македония и с Мароко

Правителството утвърди подписаното през 2008 г. споразумение за икономическо сътрудничество с Република Македония и Допълнителния протокол от 2010 г.  към договора с Мароко за взаимно насърчаване и защита на инвестициите, който предлага на Народното събрание за ратификация. Влизането в сила на документите създава нови възможности за разширяване на икономическото сътрудничество с двете страни.

Споразумението с Република Македония има за цел заздравяване на икономическите връзки между правителствените институции, професионалните организации и бизнес средите, между финансовите и банковите институции. Той предвижда създаването на Смесена междуправителствена комисия, която ще прави анализ на търговско-икономическото сътрудничество между България и Република Македония и ще съдейства за преодоляване на възникващи проблеми в икономическата област.

Допълнителният протокол към Договора между България и Мароко за взаимно насърчаване и защита на инвестициите синхронизира Договора с изискванията на Европейския съюз и задълженията ни като държава-членка. Целта на тези промени е да се осигури прилагане на мерките, които ЕС е приел по отношение дейността на инвеститори на територията на ЕС.

barometar.net