Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ЕС се отказа от либийския нефт

Страните-членки от Европейския съюз взеха решение за въвеждане на забрана за внос на нефт и газ от Либия. За това съобщи Правда.РУ, като се позова на изявление след двудневната среща на ЕС в Брюксел, предаде КРОСС.По думите на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, лидерите на ЕС призовават всички членове на ООН да постъпят аналогично.Ден по-рано съветът на ЕС прие постановление, което разширява вече приетите и включва нови санкции по отношение на властта в Либия. Така наречените „ограничителни мерки“ са насочени към осигуряване на забранената за полети зона на Либия и съдействието за поддържане на оръжейното ембарго в тази страна.

На двудневната среща европейците поискаха незабавното отказване от властта на Муамар Кадафи. ЕС още веднъж потвърди своята готовност за диалог с Националния временен съвет на Либия, който създаде опозицията.Суровият петрол поскъпна на борсите в Азия в петък, като конфликтът в Либия и размириците в богатия на петрол Близък изток поддържат цените високи, коментират анализатори, цитирани от АФП.

Лекият суров петрол, търгуван за доставки през май, поскъпна с 6 цента до 105,66 долара за барел, докато петролът от Северно море от типа Брент скочи с 3 цента до 115,75 долара за барел за доставка през май.Според доклад на „Барклис кепитъл” към момента фундаменталните движещи сили на петролния пазар не дават признаци за отпускане на натиска за поскъпване.

cross-bg.net