Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Стоичков: Нашето другарче изкара 15 000 на протест, аз ги събирам на една тренировка

Оригинален политически анализ направи Христо Стоичков пред Нова тв. Днес и вчера нашето другарче изкара хората да протестират, каза Камата, като визира протеста на БСП. На апостроф на водещата, че Сергей Станишев е събрал 15 000, Стоичков уточни, че той изкарва 15 000 на една тренировка. А той събра от цяла България 15 000. Какво направи той, като беше на власт, попита Стоичков. Нашият поп е от горската мафия, даде характеристика и на Сакскобургготски футболистът.Не искам да ставам президент, отсече Камата. Не съм подготвен за това, моята работа винаги е била на терена, уточни той. Кой написа тия неща, че Стоичков ще се кандидатира за президент, попита остро той. И предположи, че сигурно това е от страна на Станишев и е „много лошо”.

Като най-добри политици на България, Модерният ляв изброи Надежда Михайлова, Даниел Вълчев, Меглена Кунева, Кристалина Георгиева, Бойко Борисов. Борисов има характер и ще поведе цялата тая банда, подкрепи премиера Стоичков. Той прави много за България и ще се справи, ако всички около него „вървят, където той върви”, даде мнението си Камата. И заяви, че и от докладите, които е прочел в ЕС, се е убедил в това. На въпрос силен човек ли е премиерът, Стоичков отвърна: ”Много силен.” И отрече оценката да е заради приятелството им. Ако трябва да го критикувам, ще го критикувам, вметна обаче големият футболист. Само да не се подвежда, поклати глава Стоичков.

Популизъм се гради, когато си авторитет и имаш характер, а не, когато си загубил и да правиш популизъм навън- да правиш митинги, да протестираш, да искаш оставки. Ти направи нещо, тогава ще дойда при теб и ще ти кажа „Евала, браво, Сергей….Много е лесно да критикуваш. Бойко не става, Цецо не става…”, очерта цяла картина Модерният ляв.И нарече голямо признание от ЕС, от Кристалина Георгиева, от Европейската лига предложението към него за дипломатически пост. Приех със задоволство, изобщо не се колебах, беше откровен Стоичков. И обясни, че вече е участвал в такива програми, бил е посланик на добра воля към ООН. Видях какво е да кажеш Кристалина Георгиева в ЕС, вмъкна той. Може би след Барозу и Оли Рен и тя, тримата са на такова ниво, което може би много хора си мечтаят, но едва ли ще го постигнат, потърси точното сравнение Камата.

Стоичков се върна и към времената, когато беше силно критикуван и обвинен за имотите си за неплащане на данъци. „Самите политици не знаеха как да ме критикуват. Много лесно беше да критикуваме Христо Стоичков, че е бандит, че е крадец, че не си плаща данъците. А в крайна сметка, тия, които писаха тия неща, те самите крадяха държавата. И не случайно сега сме на това дередже, продаваме и изкупуваме книжа. Трябва да връщаме един милиард, защо трябва да го връщаме?” Така той визира сделката с дълга, извършена от бившия финансов министър Милен Велчев. За мен е лоша сделка, защо трябва отново да си изкупуваме някакви книжа, които струват един милиард? Не можеше ли да си останат тук?, недоумява Стоичков.”Да му кажа на Милен Велчев, че ми дължи пари. Държавата ми дължи пари, защото съдът така каза – че държавата ми е взема много повече пари, отколкото аз трябваше да платя”, приключи темата Модерният ляв.

По повод сприхавия си нрав, златният футболист обясни, че удареният преди време от него журналист е дошъл преди седмица в Барселона да му се извинява. Този път го оставих. Но защо не се извини публично, попита Стоичков. И Каролев – много пъти ме нападаше, какви апартаменти съм купил, каква сделка съм направил… Дойде оня ден в Банско: „Бате Ицо, ама те ме подведоха. Като те подведоха, излез се извини, бе. Що не излезеш да се извиниш пред целия народ?”, възмути се Стоичков. Кой както си го постели, това получава, поясни философията си футболистът.Ако ние самите не си подадем ръка, не загърбим злобата и завистта и не си помогнем, никой няма да ни оправи, който ще да дойде. Много лесно е да критикуваш. Днес Бойко бил такъв, вчера аз съм бил такъв, утре ти ще бъдеш, изрази се образно Стоичков. Според него никой не си задава въпроса „С какво аз, с моя труд направих нещо, с което България да върви напред.”

Ясно е , че хората обедняват, но Бойко не е виновен, Дянков не е виновен, заключи той. И обвини Тройната коалиция. Оттам тръгна, а искаш от днес за утре да стане, няма да стане, каза Стоичков. Неслучайно Бойко вчера каза: „Трябваше да ги оставя да се удавят“, добави Камата.По повод старата си обида и твърдението, че България не му е дала нищо, Христо Стоичков каза, че много съжалява. Тогава бях много критикуван, много обиждан, и аз съм грешал, обясни той. Времето минава, болката остава, синтезира нещата футболистът.Стоичков даде силна подкрепа на националния селекционер Лотар Матеус. С идването на Лотар, някои неща се промениха, но недостатъчно. Има големи амбиции, увери той. Едно честно момче, според мен ще остане,  Стоичков.

vsekiden.com