Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Уилям и Кейт черпят с две торти на сватбата

До този извод стигнали бъдещите младоженци – британският принц Уилям и годеницата му Кейт Мидълтън, които ще се венчаят на 29 април, съобщи АФП.Едната торта ще е многопластова и ще бъде украсена с ядливи цветя от четирите области на Обединеното кралство. Англия ще бъде представена от роза, Уелс с нарцис, Северна Ирландия с детелината, а Шотландия с магарешкия бодил.

Вторият сладкиш, който гостите ще опитат на закуска в Бъкингам, ще е любимата на Уилям от дете бисквитена торта с шоколад.Отговорната задача да приготви първото изкушение е поверено на известната сладкарка на Острова Фиона Керънс. На нейното майсторство се доверяват знаменитости като бийтълса Пол Маккартни, музикантите от “Пинк Флойд”, на които тя приготвя всяка година коледните кексове.

“Кейт има ясна идея как трябва да изглеждат тортите, какво настроение да носят и какво да символизират. Това много облекчава мен и екипа ми”, споделя майсторката сладкарка, която обсъжда подготовката на “сладкия проект” от шест седмици. Макар да не разкри рецептата на сватбената торта, Керънс “надигна завесата”, като сподели, че в нея ще има сухи плодове като стафиди, орехи, крем и глазура от захар и белтъци.Компанията за сладкиши “Маквитис” пък ще приготви любимата бисквитена торта на Уилям по тайна рецепта на кралския двор.

trud.bg