Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Тузари с яхти и бентлита декларират 100 лв. месечен приход

11 млн.лв. данъци и осигуровки дължат на хазната собственици на яхти и скъпи лимузини от София.Укритите задължения са установени от столичните инспектори на НАП в резултат на приключилите наскоро 56 ревизии.Проверени са 22 собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита.В хода на ревизиите инспекторите попаднали на  дружества, които не са отчели и лев приход от някаква дейност, а притежават луксозни яхти и коли.При други, декларираните приходи изобщо не могли да покрият разхода за закупуването на яхта или скъп автомобил.

За да докажат, че извършват стопанска дейност, някои от проверяваните обяснявали, че яхтата се отдава под наем или, че с нея се организират разходки на туристи.В същото време декларираните пред НАП приходи били от порядъка на 100-200 лв. месечно.Едно от бентлита се оказало собственост на неграмотен ром, който не могъл да обясни откъде и как тази кола се води на негово име. Част от проверяваните се опитали да оправдаят средствата за скъпите покупки с безкрайни вериги  заеми от приятели, живеещи в чужбина.

Други пък ги „доказвали“ със заеми от починали.В употреба влизали и пари, събрани от сватби, от печалби от „Еврофутбол“ и др. При ревизиите обаче се оказало, че 90% от тези заеми са фиктивни. Още в хода на ревизионното производство, публичните изпълнители от София са наложили запор на банкови сметки и движимо имущество на длъжниците, за обезпечат вземанията към бюджета.

news.bg