Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

“Ал Джазира” стъпва у нас

Георги Милков, Елена Цончева, Венелин Петков, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Георги Тошев са част от журналистите, забелязани от тв „Ал Джазира“. Катарската медия има намерение да ги покани за фрилансъри, тъй като ще открива свое бюро у нас.Със свои представители „Ал Джазира“ вече търси помещение за него, съобщи един от тях. Условието е да бъде в някоя от световните хотелски вериги и да има гледка към града.

От медията са водени разговори е журналиста Георги Тошев евентуално да поеме in-граждансто на бюрото. За момента обаче той не е дал съгласието си.Междувременно канал на „Ал Джазира“ тръгна в Сараево през януари. Той е наречен „Ал Джазира Болкане“. но не е изпяло инвестиция на катарската медия, а и на бизнесмени от Босна и Херцеговина, които са купили лиценза.Програмният директор на сараевския канал се чака скоро да пристигне в София, за да назначи репортери, които ще работят за бюрото на „Ал Джазира“.

Всъщност остава отворен въпросът дали бюрото ще е едно и ще е на катарската телевизия. В този случай за него ще работят само фрилансъри. Много вероятно е обаче бюрата да еа две, като второто е на телевизията в Сараево. Тя нека да има свои репортери тук. които да предават за нея.Тошев, за когото се говореше, че ще е кореспондент на „Ал Джазира“, отрече, че ще бъде един от тези журналисти. „Правят ми се документални филми, искам да снимам културни събития и интервюта. На тези години няма да тръгна да се занимавам с политика“, каза тон.

Известните журналисти, посочени по-горе, също няма да бъдат примамвани с договори, а само поканени за фрилансъри, т.е. независими сътрудници. Идеята е те да гостуват със свои материали или разследвания.Засега обаче с никого от тях не са водени официални разговори. Българите, които се занимават с проекта, нямат такива права.
Говори се и за друг проект на „Дл Джазира“, която имала намерение да създаде нов тв канал. По него ще се излъчват документални филми от цял свят за култура и пътешествия. Стартирането на канала обаче е отложено във времето заради събитията в Либия и Египет.

„Ал Джазира“ е сред най-бързо развиващите се телевизии в света. Заради липсата на криза при нея тя има агресивна политика и но отношение на кадрите си. Десетки журналисти от Би Би Си примерно са започнали да работят за нея заради високите заплати, които дава.

http://www.24chasa.bg/