Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Търсят изчезналата Атлантида в Черно море

Изчезналата Атлантида се намира в Черно море. Търсих я преди 30 години в Средиземно море, но не я открих и вярвам, че загадката за потопената от световен катаклизъм Атлантида се намира в нашето море, твърди проф. Петко Димитров от Института по океанология към БАН във Варна. През юни той ще поведе на морска експедиция в Черно море 20 изследователи на борда на научноизследователския кораб “Академик”, сред които и смятаният за корифей в науката за древния потоп проф. Уилям Райън от Колумбийския университет.

10-дневната морска експедиция ще търси доказателства за човешко присъствие от най-дълбоката точка в Черно море на дълбочина 2 км до 80 метра. Ако намеря един гроб или други следи като доказателство за човешко присъствие навътре в морето, моята теза за всемирния потоп ще бъде доказана и научно, казва професорът, който от години лансира идеята, че от Черно море е тръгнал вследствие на гигантски катаклизъм Всемирният потоп, описан в Библията.

Според него по нашите земи през 3-4 век преди Христа се е случило подобно на ужасното земетресение от 11 март в Япония, което предизвика опустошителното цунами. Брегът край Черно море отпреди няколко хиляди години се е намирал на около шестдесетина километра от сегашното крайбрежие.Това е било като цунами, породено от катастрофално скъсване на Босфорския праг.Заливането на тази площ от огромните вълни е изравнило нивото на Мраморно море през Босфора с това на Черно море.

Monitor.bg