Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варненските лидери на протеста срещу скъпите горива се срещат с шефове на нефтопреработваща рафинерия

Почти сме организирали среща с шеф на нефтопреработваща рафинерия за да разберем от него истината за цената на горивата. Това заяви за радио „Фокус” – Варна един от координаторите на протеста във Варна Димо Димов. Той посочи, че срещата вече е уредена и предстои следващата седмица да се уточни мястото, деня и часа. „Това за нас е най-важното събитие”, категоричен беше Димо Димов.

Той припомни, че подписката, която събира недоволството на варненци срещу високите цени на бензина продължава. До този момента са събрани над 3 000 подписа. „През последната седмица не сме събирали подписи заради лошото време, но следващата ще подължим”, посочи Димов.

По отношение на ефективността на протестите, той каза, че резулатите ясно се виждат, когато гражданите отидат да зареждат гориво за автомобилите си. „Виждате, че цените си остават същите, разликата е с няколко стотинки, което по никакъв начин не се отразява на хората. Ние имахме среща с представители на правителството и на рафинерията, но знаете, че до никакви конкретни резултати не се стигна. Те дори заявиха, че работят на загуба”, заяви Димо Димов.

http://www.focus-news.net/