Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

barometar.net представя известните личности на Варна

Бояна Стоева

Манекенката е родена през 1975 г.  Има завършени магистратури по „Туризъм“ и „Държавна централна администрация“, учила е немски език в частно училище във Виена. Звездата й изгря, когато се омъжи за Кирил Йорданов. След последвалия развод започна работа в културната рубрика на „Денят започва“ на БНТ и година по-късно е сред основните водещи на предаването. Телевизионната й кариера продължи в телевизия ББТ, последва завръщане на модния подиум и втори брак с финансиста Димо Стоев. Бояна е инициатор на националния поетичен конкурс „Любовта без която не можем“. Носителка е на титлата „Мисис България“ за 2001г. Последното й поприще е мениджър на хотел във Варна.

Бранимир Балачев

Известният адвокат е областният лидер на ПД „Социалдемократи“ във Варна, беше общински съветник и зам.председател на Общинския съвет. Кандидатира се за кмет на града, но не успя да се пребори с Кирил Йорданов. Балачев има дялове във фирми занимаващи се с хазартни игри, търговия с бяла техника, недвижими имоти, брокерска дейност с ценни книжа и управление на портфейли, рибовъдство и др. Беше в управата на ФК „Спартак“, заедно с бизнеспартньора си Иван Славков, когото след това се наложи да защитава в съдебната зала.

Благовеста Йорданова

Журналистката е родена през 1956 г. Завършила е IV ЕГ с преподаване на руски език, по-късно се дипломира, като филолог във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Няколко години работи в отдел „Реклама и пропаганда на книгата“ в „Книгоразпространение“, след това е главен редактор на вестник „Полет“ в най-силните му години. Екипът й се състоеше от талантливи пера, които след това направиха кариера в журналистиката. Когато Кирил Йорданов я посочи за свое пресаташе Благовеста каза, че е била и ще си остане журналистка и ще спазва личните си и общоприетите за гилдията принципи. За нея Йорданов е открит човек, с вродено човеколюбие – качества, с които мнозина злоупотребяват в днешно време. И би го опазила от подобни злоупотреби, „защото такива люде обикновено ходят по чорапи“.

Борис Корновски

Хирургът е роден през 1937 г. в с. Ставерци, Плевенско. Завършил е Медицинския университет в София, специалност „Обща хирургия“. Работил е като ординатор-хирург в Окръжна болница – Добрич, зав. хирургическо отделение на Районна болница и ординатор-хирург в Градска болница – Варна. Хабилитиран е като доцент през 1989 г. и е ръководител на ІІ-ра клиника по коремна хирургия. Бил е медицински управител на ОРКБ – Варна. Освен в областта на медицината доц.Корновски се изявява и като активен общественик. Бил е председател на Български лекарски съюз-Варна и член на Висшия медицински съвет при Министерството на здравеопазването. Беше и заместник кмет на Община-Варна. Специализирал е в Москва и има десетки научни статии свързани с коремната хирургия.

barometar.net