Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Общински съветници от ГЕРБ – Ветрино подписаха декларация срещу кмета и председателя на Общинския съвет

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Ветрино Димитър Димитров, Николай Ковачев и Ираида Апчева се присъединиха към декларация на местни парламентаристи, с която се изразява притеснение от поведението на кмета и на председателя на Общинския съвет във Ветрино. Декларацията е подписана от 9 от общо 13-те общински съветници във Ветрино и е изпратена до областния управител на Варненска област Данчо Симеонов.

Подписаните съветници изразяват тревогата си относно сключения договор за сметопочистването на община Ветрино. „Оказва се, че на организираната по реда на Закона за обществените поръчки процедура се явява само един кандидат. Вместо да бъде прекратена процедурата, се подписва договор, който видно от информацията за месец февруари, драстично завишава цената на услугата.

Подписаният договор не е предоставен на Общинския съвет, както изисква ЗМСМА, а общинските съветници са лишени от информация за условията и цените, заложени в договора”, пише в декларацията. В нея се посочва още, че съветниците все още не са получили, исканият от тях договор за извършване на услуги по залавяне, кастриране и обезпаразитяване на безстопанствените кучета на територията на общината, сключен още на 16 юни 2010 г.„Друг повод за тревога е поведението на кмета на общината и на председателя на Общинския съвет по повод вземането на решение за рефинансиране на съществуващ общински дълг.

На разискванията по този повод бе изразено съмнение от съветниците доколко е етично в края на мандата си Общинския съвет да вземе подобно решение. Вместо да запознаят общинските съветници с направените изменения в Закона за общинския дълг, както и с Докладната записка на кмета на общината в тази връзка, те ни убеждаваха, че няма нищо неетично в това действие. Още по-неразбираемо е поведението на председателя на Общинския съвет, който не само не запознава общинските съветници с постъпилата 20 дни преди заседанието Докладна записка, а по време на разискванията тактично премълчава нейното съществуване.”, гласи текстът. „Това поведение на председателя красноречиво говори, че той активно съдейства не на общинските съветници, от чийто състав е излъчен, а на тези, които поставят съветниците в информационно затъмнение”, пише още в декларацията.

barometar.net